waar vind ik biologisch afbreekbare kweekbakjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

bij het tuincentrum verkopen ze traytjes met kleine kweekbakjes die je met potje en al in een grotere pot kan verpotten. het bakje vergaat zonder schade.

Als je in de supermarkt vlees koopt,dan kan je die bakken gebruiken om te zaaien. Zelf gebruik ik dit altijd voor mijn plantjes.

Jiffy kweekbakjes zijn bij tuin(web-)winkels te koop. Maar ook bij de betere bouwmarkt.

Bronnen:
http://www.baldur-nederland.nl/produkt/Zub...

Ja kan ook toiletrollen gebruiken.

Bij Dekatuin zijn ze deze week in de aanbieding, bij ons (omgeving Haarlem)kosten ze nu €4.95 en je krijgt dan 72 stuks. Je kunt ze echter nog goedkoper krijgen door ze van krantenrepen te maken. Knip repen van een krant van ong. 10 cm. breed. Rol deze voor 2/3 om een haarlakbusje (of deoverstuiver, schuimversteviger) het gaat erom dat ze aan de onderkant een beetje hol zijn. Laat ong. 1/3 uitsteken en dit uiteinde vouw je naar binnen. schuif het rolletje er dan voorzichtig vanaf. Vullen met aarde, zaadjes erin en klaar. Zijn de plantjes groot genoeg dan zet je ze met het krantenbakje in de grond. Het papier vergaat gewoon na verloop van tijd. Op deze site zie je een voorbeeld; http://gewoonlieke.blogspot.nl/2011/02/zelf-kweekbakjes-maken.html Toegevoegd na 6 minuten: Ik heb zelf een groentetuintje en kreeg deze tip ooit van een tuinier, toen in het begin van mijn tuintje de worteltjes vraat vertoonden. "Moet je krantenpapier nemen, want ze houden niet van die inkt", zei hij. Heb me het advies ter harte genomen en sindsdien heb ik perfecte worteltjes maar ook andere groentjes blijven gaaf. Ik nam altijd kartonnen eierdozen. Ging ook altijd goed, maar maak ze nu zelf van kranten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100