kunnen de hyacinten bollen hergebruikt worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt ze goed hergebruiken. Zet ze na dat ze zijn uitgebloeid op een beschut en zonnig plekje in de tuin, en het volgende jaar heb je beslist weer bloemen.

Ja. Ik zet ze regelmatig in de tuin, als ze thuis zijn uitgebloeid. Vaak geven ze dan maanden later of het jaar erop bloemen.

Ja, je kunt ze in de tuin zetten en je kunt ze twee weken in de vriezer leggen en weer in een pot en dan geven ze weer een bloem, het is wel aan te raden om ze daarna een jaar in de kelder of zolder te zetten.

Waarschijnlijk heb je het over bollen die nu in huis gaan bloeien, of in bloei staan. Deze bollen bloeien op de voeding die in de bol opgeslagen zit, van vorig jaar. Na de bloei moeten de uitgeputte bollen weer voedsel verzamelen voor het volgende jaar, dat doen ze door hard te groeien, dus veel blad te maken, maar in huis , met veel te weinig licht komt hier niet veel van terecht, het blad wordt lang en slap en het ziet er niet uit. Dus zal de bol te weinig voedsel op kunnen slaan voor het volgend jaar. Na de bloei in de tuin zetten gaat prima, maar niet in de winter, dan staan ze ineens 20 tot25 graden kouder. De in de winterbloeiende Hyachinten zijn eigenlijk een wegwerp product.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100