Wie heeft er ervaring met het uitdrijven van bamboe uit de tuin? (zonder het te hoeven uitgraven!!!)

uiteindelijk weet ik dat ik het moet uitgraven, maar hoe krijg ik het DOOD!!)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een jerrcan benzine en een lucifer is een mogelijkheid om de groei van in ieder geval het zichtbare deel af te remmen. Voor de rest.... ontkom je vrees ik niet aan graven of gebruik van gif. Check de link voor ideeen.

Bronnen:
http://groups.google.com/group/nl.tuinen/b...

Zonder uitgraven? Dan zou ik heel veel gifstoffen de grond inpompen. Maar als je daarna iets in je tuin wil laten groeien of kinderen zonder hazelip wilt hebben, zou ik toch maar beginnen met graven. Het wordt lekker weer, maak er een feestje van. Bier, bbq, roze, lekker schoffelen... (Y)

door een wortelbestrijdingsmiddel ( systemisch) wat de hele plant bestrijdt, inclusief de wortel, te gebruiken. ook kun je langdurig ( 2 jaar of zo) de grond afdekken met zwart plastic. Als het goed is, is dan de boel ook dood. (worteldoek is tegenwoordig ook een optie. )

Bamboe is een van de moeilijkst uit te roeien planten in Nederland. De wortels gaan vaak 1m diep en zijn zeer taai. Bamboe is een grasachtige, dus zou je iets moeten proberen tegen gras. Ik werk nooit met gif . Mocht het niet lukken ,dan toch maar graven. tegen de bamboe aan een flink diep gat en vanuit dit gat stuk voor stuk er af steken of hakken. Weet je trouwens dat grote bamboe planten veel geld waard zijn, moeten er wel voldoende wortels aan zitten

altijd als weer opkomt, gelijk kortwieken... uiteindelijk komt het niet meer terug, maar dat kan even duren.

er is speciaal vergif voor grassen. dit is vergif voor 1zaadlobbige.naam? dacht dat het finalle heet even na vragen

Zet je bamboe op marktplaats. Gratis... zelf uitgraven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100