Is een loungeset met textileen duurzaam?

In een folder zag ik een showmodel loungeset van textileen. Meestal staat er wicker bij, maar dat heeft dacht ik meer te maken met de manier van vlechten. Betekent de aanprijzing 'textileen' ook iets voor de kwaliteit of zijn alle loungemeubelen (met kunststof vlechtwerk) van textileen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Textileen is een materiaal en zegt helemaal niets over kwaliteit. Textileen lijkt op textiel maar is polyester. Wicker is vlechtwerk en zegt ook niets over kwaliteit. Van de Gamma en Blokker scheurt het na 2 jaar (als het frame dan al niet doorgerot is) , maar goede gevlochten meubelen op wen kwaliteitsframe gaan met gemak meer dan 10 jaar mee. Een goede textileen stoel heb je vanaf 150, goede wicker fauteuil kost je vanaf 300. Maar dan kan het probleemloos zomer en winter buiten blijven staan.

Wicker is dat gevlochten kunststof met de structuur van rotan. Textileen is hetzelfde kunststof materiaal, maar heeft de structuur en dikte van een geweven stof, zoals canvas. Het is duurzaam, maar natuurlijk lang niet zo duurzaam als het vele malen dikkere en dus sterkere wicker. Zo komt er bijvoorbeeld veel makkelijker een scheur in. Maar dat zal zeker - zonder geweld - niet het eerste jaar gebeuren. Wicker krijg je eigenlijk niet kapot.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100