hoe heet deze klimplant???

ik heb hem in Italie gekocht, ik wil ook graag weten hoe ik hem moet snoeien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik bedenk mij ineens... ik heb iets soortgelijks gezien bij het tuincentrum een paar maanden geleden. duranta erecta. ik maak altijd foto's van het kaartje ook ;-)

Ik weet niet zeker maar volgens mij is het de Judaspenning plant.

Mogelijk is het de klimmende Plumbago, maar ik ken deze alleen in het blauw, zonder de witte randjes.

Ik vind het echt een bloem als de clematis. Hiervan zijn ook soorten met 5 blaadjes en gekleurde randjes. http://www.google.nl/search? q=clematis&hl=nl&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&rlz=1I7GGLL_nl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=35WfULO_CKq40QWfx4HICA&ved=0CCIQsAQ&biw=1280&bih=586 Die snoei je als volgt; http://www.tuinbase.nl/clematis_snoeien/ Toegevoegd na 3 minuten: Zie dat mijn eerste link niet werkt, ik had namelijk gegoogeld op ' clematis afbeeldingen' en dit werkt dus niet. Je moet dus zelf even op clematis afbeeldingen googelen en dan krijg je heel veel foto's te zien. Misschien staat hij er wel bij, maar er zijn zoveel soorten! Toegevoegd na 24 minuten: De clematis komt in Italië ook veel voor en er is zelfs een Italiaanse clematis met de naam 'Clematis Viticella'. Hier zou je ook nog op kunnen googelen.

Ik vind eerlijk gezegd deze plant ook wel veel op een Maagdenpalm lijken, vooral de bloemetjes. Alleen is bij deze plant het bloemetje net iets blauwer, en minder wit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100