Wat is het verschil tussen een boom en een plant?

Of er wel veel verschil in zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Lindacoolcat14; Een boom is een vaste plant met een houten stam en een kruin. Toegevoegd na 33 seconden: Alle bomen zijn dus planten, maar niet alle planten zijn bomen.

Een boom is altijd een plant maar andersom geldt niet perse...

Een boom is ook een plant. Maar iedere plant is nog geen boom. Planten zijn meestal kruidachtige gewassen en bomen zijn houtachtige gewassen. Maar dat is slechts in grote lijnen. Er zijn veel tussenvormen. Sommige planten die laag zijn, zijn toch houtachtige gewassen en sommige bomen zijn kruidachtig b.v. de banaan. Heesters zijn eigenlijk laagblijvende bomen. Het keukenkruid ,Thijm, is maar 20 cm hoog maar is toch een houtachtig gewas, dus hoort eigenlijk bij de bomen. Er zijn zelfs soorten die maar 5 cm. hoog worden en toch bij de bomen horen, terwijl de hoogste bomen rond de 100m kunnen zijn.

Alle bomen vallen inderdaad onder de planten. Onder een boom (ook wel laanboom genoemd) verstaan we de groetere exemplaren welke op stam gekweekt zijn ofwel eerst een kale stam en de kruin er boven op. Dee zijn vaak te vinden langs wegen of in parken.

Van bomen kan je hout maken en bij een plant kan dat niet.

Bomen hebben een langere levensduur dan planten.

Een eik is een boom maar een palm is een plant.

Een boom is eigelijk een plant, maar doordat de plant(boom) een dikke barst en houtvezels heeft ,en daardoor groter en massiever kan groeien word het als een boom bestempeld.

Ik zou zeggen het verschil zit in de hoogte. Je zecht niet tegen een plant of een heester, wat een mooie boom. En omgekeerd niet tegen een boom wat een mooie plant. Het zijn tenslotte allemaal planten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100