japanse esdoorn schiet uit.Moet ik daar wat aan doen?

Ik heb een japanse esdoorn van 60 cm hoog. Hij doet het goed: toen ik hem 5 jaar geleden kocht was ie maar 35 cm.
Afgelopen maand kreeg hij ineens een hele snelgroeiende tak erbij, aan 1 kant. Heel mooi, maar nu is hij zo uit vorm. Zou hij aan de andere takken ook nog uit schieten, en dan net zo snel? Het nieuwe stuk is in 1 maand tijd 30 cm (!) gegroeid.

Toegevoegd na 4 minuten:
ik heb er een foto bij gezet, maar die verschijnt (nog) niet.
Dat probeer ik straks nog een keer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze roodbladige japanse Esdoorn, groeit het beste in humusrijke, zure, vochtige grond en uit de felle zon en wind. Als alles goed gaat, wordt dit struikje 1.5m. tot 2 m. hoog. Dat hij in 5 jaar 25 cm. is gegroeid, is een heel slecht teken. Hij hoort 30 - 40 cm. per jaar te groeien. Mogelijk door de regenachtige zomer, heeft hij nu eindelijk een normale tak gemaakt. Vind je dat niet mooi, knip hem dan maar af, mogelijk vormt hij volgend jaar meer nieuwe takken en is hij dan beter in evenwicht / vorm.

Een Japanse esdoorn hoeft normaal gesproken niet gesnoeid te worden, maar het mag zeker wel, bijvoorbeeld als de vorm je niet aanstaat. Snoeien doe je het liefst in de zomermaanden, van juli tot augustus.

Bronnen:
http://www.japanse-esdoorns.nl/japanse-esd...

Het lijkt er op dat jou esdoorn geënt is op een andere kluit. Gezien het verschil in kleur en vorm. Dit gebeurt vaker wanneer een kweekvorm zwakke wortels blijkt te hebben. Dan gebruiken ze vaak van een sterk wortelende soort. Wat bij jou het geval lijkt te zijn is dat deze tak uitloopt onder de plaats waar deze geënt is. Deze tak zal nog veel groter worden. Deze kan je gewoon weg knippen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100