wat is de meest gunstige tijd om bloembollen in de tuin te planten?

Ik heb al bloembollen in huis. Kan ik deze nu al planten of kan ik beter nog even wachten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals Eddijst zegt kan je bloembollen het beste in september planten, zodat ze lekker wortelen voor de winter begint. sowieso kan je bloembollen het beste planten zodra je ze in huis hebt, van lang in een verwarmde kamer liggen knappen ze niet op. Van in een donkere vochtige schuur liggen ook niet. Zo is het dus ook zo dat je de bollen ook het beste vroeg kunt kopen. Bollen die 3 maanden in de winkel gelegen hebben (sommigen vlak bij de deur in die warme luchtstroom) knappen daar ook niet van op. Theoretisch kan je bollen nog tot eind december planten, behalve als het vriest (maar dan kom je de grond ook niet zo makkelijk in). Wel geldt: hoe later geplant, hoe later ze bloeien. Maar dat geldt alleen voor het eerste jaar. Als je ze in de grond laat zitten dan staan ze volgend jaar op de goede tijd te bloeien.

Voor bollen die in de lente moeten bloeien is eind september of in oktober een goede tijd. Zolang het niet vriest kan het zelfs in november.

nog even wachten, het weer is zo zacht dat ze anders al boven de grond komen zo gauw je ze gezet hebt (oke beetje later maar vooruit, beetje overdrijven mag)

Ze kunnen er nu in.

Het beste is meteen erin. Binnen is het meestal te warm voor ze. Lekker diep planten, ik doe zelf iets dieper dan aanbevolen. Dat vanwege het omhoog werken en als de winter erg nat is en geen sneeuw dan zijn ze beter beschermd. Veel plezier in het voorjaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100