Hoe kom ik aan een egeltje?

In onze achtertuinen zitten erg veel slakken en egels houden daarvan. Heb ik altijd geleerd.
Er is ruim voldoende natuur in de achtertuinen hier. De egel(s) zou(den) hier een goed leven hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij egel opvangcentra zoeken ze vaak mensen die een egel willen in hun tuin. Alleen de tuin moet wel goed afgesloten zijn.

Bronnen:
http://www.egelbescherming.nl/WatDoenWe.htm

Wij hadden er voor kort ook geen maar we hebben nu tussen onze struiken houttakken ( snoeihout ) neergelegd als een soort bergje en inmiddels zien we er steeds meer

Zorg dat jullie tuin een fijne plek wordt voor egels, dan heb je de meeste kans. Wel moeten ze al in de omgeving zitten, als je ergens woont waar in de verste verte geen egel te bekennen is, zal er niet snel een egel speciaal in jullie tuin komen. Tips: Eten is er al (hoewel ze meer eten dan alleen slakken), zorg ook voor beschutting: een takkenhoop, of schaf een egelhuis aan (zie hier: https://www.vivara.nl/sub_category/id=94/egels.html ). Ruim de tuin voor de winter niet (helemaal) op, zorg in elk geval dat er plekken zijn waar de egel zich ongestoord kan verstoppen voor de winterslaap, liefst een beschutte takkenhoop of een hoop droog blad. Zorg ook dat een egel jullie tuin in en uit kan (als je schuttingen hebt, zou je ergens een klein stukje kunnen uitzagen, als een kattenluikje). Zorg voor drinkwater, en als je een vijver hebt, zorg dan voor hellende oevers of een loopplankje zodat een egel die erin terecht komt er zeker weer uit kan klauteren.

Als dat zo is komen ze vanzelf in je tuin.En zijn nachtdieren dus wie weet zitten ze eral.Ga een als het donker begint te worden in de tuin zitten goede kans dat je mooie dingen ziet.Zoals de vleermuis vlinders en de egel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100