Hoe planten grassoorten zich voort?

Een paar week geleden heb ik mijn tuin flink omgespit. Nu groeit daar ineens gras die uitbloeit in soort pluimpjes hoewel ik geen graszaad gestrooid heb.
Hoe plant gras zich voort?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Overal in de grond zitten zaadjes van planten/ grassen. De meeste zaadjes wachten totdat ze in de bovenste paar centimeter komen om te kunnen kiemen en blijven onder de grond tientallen jaren kiemkrachtig. Dus direct na het omspitten zitten er zaadjes in de bovenste laag en zullen gaan kiemen en verder groeien. Gras is er in zeer veel soorten, maar de meesten zijn niet geschikt voor een gazon. Ook kunnen sommige grassoorten zich vermenigvuldigen door middel van ondergrondse uitlopers. ( b.v. keekgras) In kippenvoer en vogelvoer zitten ook veel graszaden, dit zijn eenjarige soorten.

Dat graszaad (ontstaan uit je gras van voor het omspitten (zie het antwoord op je vraag http://www.goeievraag.nl/vraag/huis-tuin/tuin/ontstaat-graszaad.363125 over hoe dit gevormd wordt) ) zit bij het omspitten in de grond. En zal gaan ontkiemen en uitkomen. Ook kan het overgewaaid zaad zijn van bijvoorbeeld de buren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100