In mijn bak met zaailingen zit een grote pad schuil, kan hij overleven in mijn tuin?

De tuin heeft geen vijver, maar wel bakken met water waar ik regelmatig planten inzet. De bak met zaailingen vangt regenwater. Is dit een verdwaalde pad die hulp nodig heeft of kan hij overleven in mijn tuin?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een pad is een landdier, die alleen het water opzoekt om te paren en eitjes te leggen. Jonge padden komen de eerste jaren helemaal niet in het water. Dus kan je hem lekker weer los laten. Kan zijn dat je een bruine kikker hebt gezien in plaats van een pad, maar ook dat zijn landdieren die vooral bij regen en tegen donker soms te zien zijn.

Maak u geen zorgen, die blijft zo lang die het naar zijn/haar zin heeft. Bij u blijven zal die niet, is waarschijnlijk op zoek naar een geschikt plaatsje. Eten zal die wel vinden en water blijkbaar ook. Veel plezier aan uw vondst.

arm dier, hij is vast helemaal van zijn/haar padje!! ;-) denk dat ie het gewoon prettig vindt bij je. ze leven in een vochtige omgeving dus zoekt je regelmatig op. tegen de tijd dat ze gaan overwinteren zoeken ze een geschikt plekje op, (hoop dat je geen strak gehakt tuintje hebt voor de pad) de pad neemt het er nu even van waarschijnlijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100