Mag je met een luchtbuks gevogelte in je eigentuin neer schieten?

Dan heb ik het hier over eksters die hondenbrokken jatten

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee dat mag niet. Het mag niet, je mag alleen op je eigen terrein met je buks schieten op kaartjes en andere dode doelen. Pas als je een jachtakte hebt is er "wat" mogelijk wat betreft schieten op dieren en dan ook maar heel beperkt. Een jachtakte krijg je niet voor het schieten op eksters. PS: Wat voor hond heb je eigenlijk? Een beetje hond verjaagt toch de eksters uit jouw tuin? Toegevoegd na 6 minuten: Nog een reden waarom het niet mag: De Ekster is een beschermde inheemse diersoort (artikel 4, eerste lid, onder b, FFwet). De Ekster is vermeld in Bijlage 2 van de Bekendmaking lijsten beschermde inheemse diersoorten (artikel 4, vierde lid, FFwet; deze bekendmaking is gepubliceerd in de Staatscourant 2001, 2200). Ook het nest van een ekster is beschermd (artikel 11 FFwet).

Bronnen:
http://www.kad.nl/Soortenregister.htm?a=indiv&id=7

Nee dat mag niet, het is niet toegestaan om dieren (die niet van jezelf zijn) te mishandelen of neer te schieten als het geen zelfverdediging is. Wat dacht je ervan de hondenbrokken binnen te zetten? Vogel handelt vanuit zijn instinct he! 'ik heb honger. Ah, daar ligt wat lekkers.' Die kunnen niet zelf bedenken dat dat jouw (kostbare?) hondebrokken zijn en dat dat dan niet mag...

Nee, dat is verboden. Als de laatste vogel dood is, gaan de mensen beseffen dat ze luchtbuksen niet kunnen eten. Word ornitholoog, man.

Je mag geen enkel dier mishandelen. Ook niet die van jezelf.

Bronnen:
Mezelf

Wettelijk mag je maar enkele dieren doodmaken. Bijvoorbeeld ratten, maar dan wel op een 'nette' manier. Eksters staan niet op dat lijstje. Zie de link, en dan onder het kopje Beschermde soorten, derde bullit. Toegevoegd na 1 minuut: Als je even verder leest: je mag die ekster zelfs niet laten schrikken :-) Toegevoegd na 1 minuut: Als je even verder leest: je mag die ekster zelfs niet laten schrikken :-)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Flora-_en_fau...

Je mag met je buks geen eksters schieten EN je kogel mag het erf niet verlaten. Dus schiet je een ekster en vliegt hij toch nog weg dan ga je dubbel de fout in. Lieve mensen, er zijn tegenwoordig levensgevaarlijk krachtige windbuksen legaal verkrijgbaar, die DWARS door een houten tuinafscheiding (22mm) schieten en dan NOG dodelijke kracht hebben. Schiet dus in je tuin op een goede afstopping en zorg dat de kogels niet kunnen afketsen. Schiet niet op dieren en ook niet op metalen voorwerpen, een ricochet kan ernstige verwonding veroorzaken. Laat de mondingsnelheid van je buks vaststellen en laat evt. een lichtere veer monteren, behandel je buks als een vuurwapen, sommige buksen doen qua kracht weinig onder voor een .22LR vuurwapen. Dit is geen grapje.

Het is in Nederland verboden om zonder een vergunning te hebben een luchtgeweer te bezitten, laat staan om er mee te schieten. Als iemand bij de politie gaat vertellen dat hij door een kogeltje van een windbuks is geraakt, ook al is het niet waar, en jij bent aan het schieten geweest, bewijs dan maar eens dat het niet het kogeltje was uit jouw buks.

Vrijwel alle vogelsoorten in nederland zijn beschermd. Je mag ze dus niet doodschieten, en mogelijk niet eens verjagen. Hondenbrokken in de tuin is sowieso een slecht idee: daarmee trek je ook allerlei ander ongedierte zoals ratten aan. Geef je hond gewoon twee keer per dag eten en zorg dat er geen resten blijven slingeren. Beter voor de hond en beter voor de vogels.

Bronnen:
http://www.vogelsendewet.nl/Thema/Jacht_en...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100