Hoe verbouw ik tuinbonen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

in de grond, maar er zitten een paar haken en ogen aan het telen/verbouwen van peulvruchten als de tuinboon. meer info kan je vinden op de onderstaande site, of uiteraard via google als Ed de plaatselijke GV tuinman geen advies komt geven hier. :) (Eddepet!!!! waar zjit gij?!)

Bronnen:
http://www.gaiabodem.nl/index.php?i=258&j=98

Je haalt een zakje tuinbonenzaad en wacht tot begin maart-eind april voordat je ze in de grond stopt, op een diepte van zo'n 5 centimeter. http://www.tuinkrant.com/plantengids/groenten/30380.htm

Tuinbonen kweken is nogal lastig. Je kunt ze voorzaaien in een kasje in februari. Of in maart ter plaatse. Voor het zaaien de grond goed bewerken, voeg zeewierkalk toe en een goede organische mest b.v. culterra. Houdt nu de grond zonodig vochtig. Is het nog koud in maart, dan blijven de zaden gewoon onder de grond en lopen niet uit. Maar zodra het minstens 10 graden boven nul is, barst de grond open en komen de bonen boven. Een tuinboon houdt van slecht weer met regelmatig regen, heeft een hekel aan warm zonnig weer. Maar daar kan je niets aan doen. Maar toch is dit van belang! Als je erg vroeg zaait, dan is de kans op koud/ koel en nat weer het grootste. Zaai je later, dan is die kans veel kleiner. Een tuinboon moet eerst onder de grond een sterk wortelgestel krijgen, dat krijgt hij door vroeg te zaaien. Zaai je te laat, dan gaat hij met nog weinig wortels al flink de lucht in en krijg je zwakke planten met weinig peulen er aan. Plus een erg grote kans op zwarte bonenluis. Zaai je vroeg en groeien de planten goed, geef ze dan nog een keer extra mest, haal de toppen er uit als de eerste bonen er aan komen, dan heb je ook minder last van luizen. Tuinbonen met witte bloemen, geven witte boontjes. Tuinbonen met zwart in de bloemen, geven bruine boontjes die iets anders smaken( lekkerder)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100