mag iemand in zijn voortuin 2 lagen prikkeldraad aanbrengen om lastige buurkinderen te weren?

de kinderen komen herhaaldelijk via het hek de tuin in om de bal te halen
(ze weigeren gebruik te maken van de speeltuin iets verder op loopafstand)
wij moeten steeds weer voor de kosten opdraaien om het hek te repareren en nieuwe planten aan te schaffen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is al veel over beantwoord, maar toch denk ik dat er nog wat uitleg nodig is waarom wel en waarom niet. Ja, je mag prikkeldraad spannen. Helemaal geen probleem. Zelfs met schrikdraad erop, ook hartstikke fijn. Maar stel dat een kind zich er (ernstig) aan verwond, ben je dan schuldig? Ja, je geeft zelf al aan dat kinderen herhaaldelijk de tuin in lopen. Echter je hebt nooit de opzet (tenminste dat neem ik aan hopelijk) om daadwerkelijk die kinderen te verwonden, je wilt ze allen uit de tuin weren toch? Waarom zou je dan toch schuldig kunnen zijn? Omdat de wet spreekt over bewuste schuld. Van bewuste schuld is sprake, als de dader tevoren aan de mogelijkheid van het gevolg heeft gedacht, doch daarmee onvoldoende rekening heeft gehouden, het gevaar daarvan lichtvaardig heeft onderschat. Je weet namelijk dat er kinderen de tuin in komen, je weet ook dat prikkeldraad letsel kan veroorzaken. Dus je kan redelijkerwijs aannemen dat de kans erg groot is dat een kind zich gaat verwonden. Ik kan je op een briefje geven dat als jij prikkeldraad plaatst op een locatie waar normaliter de kinderen herhaaldelijk (zoals je zelf schrijft) over het hek klimmen en zich snijden aan het prikkeldraad, en de ouders gaan hiervan aangifte doen, dat je dan echt nat gaat en een probleem hebt. Theoretisch: Ja je mag het spannen. Mijn advies: Doe het aub niet en probeer een andere oplossing te verzinnen. Hoop dat het duidelijk is nu!

Ik denk dat het wel zou mogen want je moet zelf weten wat je in je tuin plaatst,maar ik vind dit wel erg rigoreus. Is het niet beter om eerst een gesprekje met de ouders aan te gaan? Lost dit niets op dan zou je de kosten van de schade kunnen verhalen op de ouders.

In je eigen tuin mag je doen wat je wil dus ook prikkeldraad ophangen.

Ja het is jou tuin dus je kiest wat je ermee doet, maar prikkeldraad aanleggen zou ik niet doen omdat die kindjes zich zouden kunnen verwonden (kijk naar Johnny Hoogerland, mooi voorbeeld!)

Je mag wel prikkeldraad aanbrengen, maar jee bent wel verantwoordelijk voor eventuele verwondingen (Net zoals je bij een kelderraampje wel glas mag plaatsen in de kozijnen, maar een inbreker jou verantwoordelijk kan stellen voor eventuele verwondingen.

Ja, dat mag. De postbode moet natuurlijk goed je voordeur kunnen bereiken, het mag niet gevaarlijk zijn voor de argeloze die je tuin instapt. Vraag twee is of je er goed aan doet. Het zal de verhoudingen op scherp zetten, en er komt waarschijnlijk alleen maar narigheid van. Probeer eens wat ouders te benaderen op een vriendelijke manier, en vraag eens hoe het komt dat de kinderen niet in dat speeltuintje spelen maar bij jou voor de deur. Mogelijk is er een reden voor, die jij nu nog niet ziet. Leg dan ook uit dat jij last hebt, en dat je er kosten door hebt. Problemen tussen buren / buurtgenoten zijn altijd een kwestie van geven en nemen, en dat is niet altijd makkelijk. Ik zou wel proberen de sfeer goed te houden!

Nee nee. Prikkeldraad is verboden, ik heb even op het internet rondgekeken.. Het is verboden! Wel kan je gewoon de bal pakken, de kinderen waarschuwen, en na de 3e keer de bal afpakken en niet meer teruggeven ( mes in bal steken )

Nee dit mag volgens mij niet als het gaat om een plaats waar kinderen spelen volgens mij alleen als het tegen struiken aan is wel i.v.m. letsel als mensen er langs lopen en er in blijven hangen. Je zou wel twee ijzer draden kunnen spannen daar komen de kinderen dan moeilijker overheen.

Je mag op je eigen erf alles muv als er vergunning nodig is. Dus ook prikkeldraad. Maar pas op, als kinderen zich verwonden ben je aansprakelijk! Net als bij een zwembad, als een kind in jouw zwembad verdrinkt ben je ook aansprakelijk. Raar maar waar.

Na héél lang zoeken eindelijk het juiste antwoord op deze vraag gevonden,: Artikel 2.1.6.8 Gevaarlijk of hinderlijk voorwerp 1. Het is verboden op, aan of boven het voor voetgangers of (brom)fietsers bestemde deel van de weg op enigerlei wijze prikkeldraad, schrikdraad, puntdraad of andere scherpe voorwerpen aan te brengen of te hebben hangen lager dan 2,2 meter boven dat gedeelte van de weg. 2. Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet t.a.v. prikkeldraad, schrikdraad, puntdraad of andere scherpe voorwerpen, die op grotere afstand dan 0,50 m uit de uiterste boord van de weg, op van de weg af gerichte delen van een afscheiding zijn aangebracht. 3. Voor de toepassing van dit artikel wordt onder weg verstaan hetgeen artikel 1 van de Wegenverkeerswet 1994 daaronder verstaat. 4. Het in het eerste lid bepaalde geldt niet voor zover artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994 van toepassing is. Dus ja, het mag, mits je een afstand aanhoudt van 50 cm van de openbare weg (2). Toegevoegd na 1 minuut: infopolitie vraag & antwoord

Bronnen:
forum.infopolitie.nl/viewtopic.php?f=70&t=10096 -

Heeft u al eens geprobeerd om die kinderen uit te leggen dat u trots bent op uw tuin. Geef ze een keer een lolly en ze leren u ook waarderen. Kinderen moet je sturen en niet verjagen met prikkeldraad. Misschien heeft u diezelfde kinderen eens nodig om een boodschap te doen als u ziek bent, want ook daar zijn ze echt wel trots op als ze dat voor u kunnen doen.

In je eigen tuin kan niemand je tegen houden om prikkeldraad aan te brengen. Het is jouw eigendom. Maar om kinderen tegen te houden heb ik er toch een probleem mee. Stel dat ze zich eraan verwonden. Prikkeldraad geeft ernstige kwetsuren.... Probeer toch eerst nog eens een verzoening strategie. Koop een mooie nieuwe bal voor de kinderen en ga praten met de ouders. Spreek met hen af dat je één maal per dag de bal, die in jouw tuin valt, teruggooit. Maar dat je dan wel verwacht dat de kinderen niet meer in jouw tuin komen. De ouders moeten dan maar zorgen dat de kinderen meerdere ballen hebben, zodat ze niet die ene bal uit jouw tuin moet komen halen. Als het lukt op deze manier heeft het je enkel een nieuwe bal gekost.

Beste, Ik snap heel goed dat u blij bent met uw tuintje, en u er erg trots op bent. Ik snap de frustratie als hier schade aan wordt toegebracht buiten uw schuld. Echter; kinderen weren met prikkeldraad is niet verstandig. Ga met de kinderen praten, neem een stel lollies mee, of ijsjes, geef ze die en vraag of ze wille oppassen voor je plantjes. Ze doen het niet expres om u te pesten, vergeet dat niet. Het zijn kinderen. Er wordt gespeeld. Bij spelen gaat er weleens een bal over een muur, of in een tuin. Dat gebeurt gewoon. Wellicht is het beter om de voortuin iets bestendiger te maken, en de achtertuin te houden als praaltuintje? Dan heeft u er minder zorgen om, en kán er ook gewoon minder gebeuren. Leg de kinderen ook uit dat mocht er toch eens een bal in komen, ze gewoon kunnen aanbellen, en je ze de bal altijd gewoon terug geeft. Liever dat dan dat ze zelf gaan klauwen en nog meer kapot maken. Boos worden helpt niets, daar werk je alleen maar tegenstand mee in de hand. Succes!

Ik kan me niet voorstellen dat dit mag, maar stel dat dit wel officieel is toegestaan, zoiets valt toch niet uit te leggen. Stel dat we het niet hebben over baldadige buurkinderen, maar over een kindje uit de buurt dat een balspelletje aan het doen is, met een ander kind. De bal rolt in de tuin bij diegene van zijn tuin een soort militaire versperring heeft gemaakt en het kindje rent achter die bal aan. Uiteraard moet je er niet aan denken wat een verschrikkelijke verwondingen zo'n kindje kan oplopen. Dan heb je toch wel een heel groot probleem denk ik. Er zullen toch wel andere oplossingen mogelijk zijn neem ik aan.

iemand is dus jij.... niemand zal het je verbieden, maar kinderen zijn kinderen natuurlijk. zo missen ze weleens een bal, en zo halen ze zich los aan prikkeldraad. groene prikkelstruiken geen idee? ook pijnlijk maar de kans dat ze zich eraan openen halen is toch een stuk kleiner. blijkbaar zijn het kinderen uit de buurt, dus een verzoekje aan de kids via hun ouders is misschien ook wel een idee. het is idd een vervelend probleem. je zou ook prikkeldraad met krammetjes vast kunnen maken op de bestaande schutting, maar een waarschuwingsbordje is dan zeker niet verkeerd lijkt mij.

Misschien is het een idee om de kinderen rustig te benaderen en ze vragen of ze het alsjeblieft willen melden als de bal in de tuin ligt en of ze anders gebruik kunnen maken van het hekje wat bedoelt is om doorheen te gaan. En inderdaad een gesprek met de ouders is ook geen gek idee. Prikkeldraad mag, dat is aanjezelf, maar als er ook hele kleine kinderen zijn die je hek slopen, zouden die verwond kunnen raken door het prikkeldraad en met opzet van jouw kant, kan dat lijden tot vervelend juridisch gestechel. Het beste lijkt mij, want ik snap en ken je probleem, is om het oefenloos op een geduldige manier uit te leggen. Desnoods even de kinderen rustig een op een aan te spreken op de conseuenties van hun gedrag. Meestal werkt het goed als je voorbeelden noemt waarmee zij wat hebben. Zoals hoe zij het zouden vinden als zij iets hebben gemaakt en hun broertje of zusje klimt er elke keer boven op en maakt het stuk. Kinderen missen vaak dat stukje beleving nog, vanuit zichzelf, maar als je het uitlegd snappen ze het vaak wel. Er zitten er altijd een paar bij die je het bloed onder nagels uit blijven halen, maar die komen ook door prikkeldraad heen. Geduld is een schone zaak, maar wel een moeilijke. Toegevoegd na 9 minuten: wat ik niet zo goed begrijp is waarom u het telkens laat maken en niet eerst zorgt dat de kinderen respevt krijgen voor de situatie alvorens u het hek laat maken. dan heeft u ook een irritatiepunt minder. Ik ben uiteindelijk rustig in de tuin gaan zitten en als er kinderen bij het hek kwamen legte ik vantevoren uit dat ze daarlangs konden komen en niet aan het hekje moesten hangen, vervolgens had ik het met hun ergens anders over, zodat de toon gezellig bleef en ze toch de boodschap hebben meegekregen op een ongedwongen manier.

Alle genoemdeoplossingen zoals prikkeldraad vind ik persoonlijk een beetje overdreven. Het moet beter kunnen. Misschien een beetje vreemde oplossing maar voor je de tuin weer gaat opknappen en het hek, vraag de kinderen om met de bal zodanig de boel te vernielen dat het echt zin heeft. Ga er zelf bij staan en moedig ze aan hoe ze dat het beste kunnen doen. Met de mededeling dat ze dit dus nog 1 dag mogen en dat daarna de bal weg is en ze hun zakgeld in dienen te leveren voor de schade. Ik zal even een toelichting geven; heel wat jaren terug woonde ik in een kinderrijke buurt waarbij het uiteraard heel leuk was om ballen op huizen te schieten en proberen de ramen zo smerig mogelijk te maken, vooral die waar je niet goed bij kon komen. Buiten dat je iedere keer weer enorm schrikt erg vervelend zeker als het een keer zodanig gebeurt dat de ruit kapot geschoten wordt. Ik ben op een dag naar buiten gegaan en met ze besproken dat ze het helemaal verkeerd deden en voorgedaan hoe het wel zou moeten. Zoveel mogelijk de bal in de modder enzo en dan erop schieten. Ja toen was het heel even, ongeveer een half uur, erg leuk en lollig. Toen ze er mee wilde stoppen heb ik met ze afgesproken dat dit dan ook de laatste keer was en dat ze voortaan maar ergens moesten gaan spelen waar ze geen schade aan konden richten. Surprise, surprise nooit meer last gehad.

Nieuw Burgerlijk Wetboek: Boek 5, titel 3, artikel 22: "Het betreden van andermans grond is in principe toegestaan, tenzij deze grond is afgesloten, er schade ontstaat, of door de eigenaar kenbaar wordt gemaakt dat het betreden verboden is." Aangezien de kinderen schade veroorzaken kun je hun ouders/verzorgers hiervoor op laten draaien. Je kunt je terrein ook afsluiten met een hoog hek en bordjes verboden voor onbevoegden bij de ingangen. Het hek moet hoog genoeg zijn dat mensen er niet overheen kunnen stappen. Dan mogen de kinderen ook niet meer op je terrein komen zonder je toestemming. Je kunt hun ouders/verzorgers ook daarop aanspreken. Vergeet trouwens niet je brievenbus te verplaatsen als die door het hek niet meer bereikbaar is. Onderstaande bron legt een en ander helder uit, gezien door de ogen van iemand die juist wel over andermans terrein wil wandelen en de wetgeving tot op het randje volgt.

Bronnen:
http://fietspadenstichting.nl/nemo:Handleiding.rtf

Nee, dat is - zoals velen al gemeld hebben - verboden. Als je echt zoveel last hebt van die buurkinderen, zou je kunnen overwegen een hoger en vooral betere kwaliteit hek neer te zetten, en meteen daarachter een haag te planten van struiken waar geen enkel kind graag of voor zijn plezier doorheen gaat lopen. Van die (trouwens best wel mooie) prikkelbosjes ofzo. Je zou ook kunnen overwegen eens met de ouders te gaan praten, maar in mijn ervaring werkt dat in sommige gevallen averechts. (het zijn niet altijd kinderen uit gezinnen die...deugen zal ik maar zeggen, die ondanks herhaalde verzoeken voor de deur blijven kloten). Maar in een dergelijke situatie steeds een laag houten heje van lawaaibomenhout plaatsen en een fortuin aan nieuwe eenjarigen er achter, dat gaat inderdaad niet opschieten nee ; dan blijf je je ergeren. Een goed hek en goede, stevige, onaantrekkelijke (on in te lopen) struiken is eenmaal een investering, maar dan kun je ook met een gerust hart de kinderen voor de deur laten spelen. Uiteraard is het hek verwijderen en een mooi looppaadje danwel grasveldje aanleggen ook een optie, (en nog een goedkopere ook) maar wellicht niet de oplossing waar je zelf tevreden mee bent.

IN je tuin moet je zelf weten wat je doet, maar ROND je tuin mag prikkeldraad niet - dus ook niet als erfafscheiding. Zo'n plexiglas-afscheiding (of wat is het) zoals die ook om terrassen aan zee staan is dan misschien een optie - wel een hogere afscheiding, maar geen zichtbelemmering (wat meestal de reden is van het verbod op hoge afscheidingen van de voortuin). Zit je wel nog met het bonk-bonk tegen die ruiten.

Je mag het ophangen. Alleen dan als zijnde bescherming van je huis tegen inbrekers. Dus niet tegen kinderen..

Het mag wel, maar de gevolgen zijn voor u. Is het een idee om een flink net te spannen vanaf de schutting tot een meter of wat de tuin in. Daar blijven zowel ballen als kinderen op liggen/in haken las ze over de schutting vliegen. Ik bedoel zo'n net als gebruikt wordt bij bessenstruiken en andere vruchtbomen.

ja het mag in je eigen tuin maar als de kinderen verwondingen op lopen dan is het jou schuld iedereen geeft jouw de schuld dus pas op als je dat doet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100