Ik heb een rode aalbessenstruik. Zijn die besjes giftig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zijn niet alleen eetbaar maar ook supergezond! *In rode bessen zitten veel vezels, vitaminen, mineralen en andere fytonutriënten. Het is rijk aan vitamine B1, C. Bovendien zitten er de volgende mineralen in: ijzer, fosfor, kalium, koper en mangaan. Verder bevat het fytonutriënten die vallen onder de anthocyaninen. De grote hoeveelheid vezels in dit kleine vruchtje helpen mee aan een gezonde en gelijkmatige spijsvertering zodat bloedsuikerspiegels niet teveelfluctueren. Hierdoor gaat de rode bes vermoeidheid tegen en werkt het goed voor mensen met diabetes type 2. Ook wordt er *Medicinale thee van rode bessenstruikblad gemaakt! Thee van de gedroogde bladeren van de rode bessenstruik wordt gezet om jicht en reuma te verlichten. Voor mond- en keelinfecties wordt aangeraden om koude of lauwe thee van deze bladeren te gebruiken om mee te gorgelen. Je kunt een kompres maken van deze thee om slecht helende wonden mee te behandelen. *Als medicijn gebruikt voorgeschreven: 12 Indicaties voor rode bes als medicijn Rode bessen werken door de fytonutriënten anthocyaninen, die vaak in rode vruchten voorkomen als antioxidant. Hierdoor is het een natuurlijke preventie tegen kanker, diabetes, hartziekten en ouderdomsverschijnselen in het algemeen. Daarnaastwordt door kruidendeskundigen in Europa de rode bes voorgeschreven bij de volgende 12 ziekten. 1.Obesitas, 2.Reuma, 3.Miltproblemen, 4.Pijn aan de urinewegen, 5.Anorexia, 6.Blaasproblemen, 7.Cirrose, 8.Lage Bloeddruk 9.Leverproblemen, 10.Vermoeidheid, 11.Algemene verschijnselen van zwakte Als laatste zijn er heerlijke recepten te vinden op oa internet! Ik zou zeggen eet smakelijk en gezond! Groet vlindertje

Bronnen:
www.mijnreceptenboek.nl/recepten/met/rode+...

Nee, die zijn eetbaar. Van die vruchtjes wordt nou bessenjenever gemaakt. Puur zijn ze wel nogal zuur, dus er moet veel zoetigs bij. Je kunt de takjes afbreken en de besjes er met een vork afritsen. Even wassen en ze zijn eetklaar.

Gelukkig zijn de bessen aan een rode aalbessenstruik niet giftig. Afgeknipte trosjes kun je met een vork van de steel ritsen. Sommige mensen vinden ze te zuur om zo te eten, maar met een beetje suiker erover heen, zijn ze heerlijk. Ook lekker door yoghurt. Kijk op de Plantenindex van www.tuinieren.nl voor een overzicht van allerlei rode bessenstruiken, hun herkomst en hun verzorging.

Veel bessen zijn houders van vitamine B1 en C, zoals de aalbessen en veenbessen. Soms zijn er ook medische toepassingen toegeschreven aan de bessen (ook de giftige). Ze zijn dus niet alleen lekker ! Als regel kun je nemen dat bessen van een kruid bijna altijd giftig zijn, deze moet u dus vermijden. De meeste bessen zijn rijp in het najaar, van eind augustus tot oktober, andere van september tot eind november. Juli is ook een maand waarin een aantal soorten rijp zijn. De besdragende heesters en -bomen zijn een ware magneet voor dieren in de omgeving, dit zijn ook de mooie plekken om wilde dieren en vogels waar te nemen. Vooral waar deze als cluster voorkomen. Vogels kunnen de giftige bessen vaak wel eten vanwege de snelle spijsvertering, de pit krijgt geen kans om verteert te worden. Hierdoor nemen de vogels de gifstoffen niet op. Als beloning voor het verspreiden van de pitten, krijgen ze toch een smakelijk en voedzaam omhulsel. In het onderstaande overzicht staan bessen en vruchten die u tijdens een wandeling door de Voerstreek kunt tegen komen. Beschreven verschijningsvormen zijn: boom, heester en kruid. De kleur slaat op de rijpe vruchten. Waar mogelijk heb ik ook de afwijkende maand aangegeven waarin de vruchten rijp zijn. Dit kan een 1-2 weken eerder of later zijn, afhankelijk van het weer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100