Welke dieren/insecten mag je (legaal) om het leven brengen?

Ik sla regelmatig een vlieg of spin dood dus ik vroeg me af welke dieren je legaal mag doodslaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van dieren: vissen en andere zeedieren. Als die soort niet met uitsterven bedreigd is, mag je er alles mee doen: hengelen,levend koken, levend opensnijden etc....

Bronnen:
www.vissenbescherming.nl en het is me verteld

vliegen of spinnen daar is geen wetgeving over, dat zou ook moeilijk te handhaven zijn. je eigen huisdier mag je volgens de wet doden, maar wel zo goed als pijnloos. andermans dieren om het leven brengen is bestrafbaar als zijnde beschadiging van iemands bezit. .

Muizen, ratten, mollen en de meeste insecten. Ook denk ik dat als je hier een tijger of leeuw tegen het lijf loopt die je aanvalt, je mag "proberen" ze dood te slaan uit zelfverdediging.

Veel soorten dieren in ons land hebben een beschermende status, zoals b.v.alle soorten amphibiën. Daar mag je niets aan doen, niet eens oppakken Maar ook veel planten en paddestoelen. Van insecten is me niets bekend. Verder zijn er een woud van regels in ons land. Vrijwel overal is een vergunning of ontheffing voor nodig. Ook moet het dier je eigendom zijn. Dat wordt dan al heel moeilijk als het een wild dier is. Niemand zal je horen als je in je tuin een rat dood maakt, maar is het toevallig de weggelopen tamme rat van de buurjongen, heb je wel een probleem. Je mag ook niet zo maar een vreemde kat in je tuin dood schieten, of de reiger die bij je vijver staat. De kauwtjes die laag overvliegen. Dan heb je weer allelei soorten papieren voor nodig. Nee, legaal dieren om het leven brengen, behalve ratten en muizen, kan niet zo maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100