Ik heb open plekken in mijn nieuw gezaaide grasveldje. Groeit dat snel dicht, of moet ik terug naar de winkel voor nog een zak met zaad ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt aan jou zelf ! Graszaad komt gemiddeld binnen 10 dagen op . En als die kale plekken net zo groot zijn als jou hand bv dan groeit die ook langzaam zelf wel dicht . Maar dat duurt wel iets langer dan 10 dagen voor die kale plek helemaal dicht is . Ik zou zeggen laat de natuur zijn werk doen . Toegevoegd na 1 dag: Schraap nu een beetje zand weg van een kale plek . Dan kun je zien of de zaadjes al aan het kiemen zijn . Zo ja : dan niets doen . Zo nee : dan kun je beter bijzaaien .

Dit hangt af van hoe je het gezaaid hebt als je alles gewoon goed en gelijk hebt verdeelt zou het gewoon dicht moeten groeien. Zo niet dan zou ik naar het tuincentrum gaan en advies vragen over je gazon. Ze zullen uitleggen wat je moet doen en of je eventueel extra moet zaaien of andere middeltjes moet gebruiken. Veel succes!

De snelste manier om van een mooi vol gazon te genieten is bijzaaien. Goed sproeien (als het niet regent) en niet te vlug maaien. Laat het gras gerust zo'n 15cm. lang worden voor dat je het de eerst keer maait. De eerst keer niet te kort maaien, geleidelijk aan de grasmaaier lager instellen. Succes!!!

Het beste is het terug inzaaien met de hark ruw inkrabben, opnieuw inzaaien en dan plattrappen. Indien nodig regelmatig besproeien met water. Het is beter zo want anders zal u veel vlugger onkruid krijgen op die kalle plekken !

Als ik jouw was zou ik het bij zaaien,waarom wachten? Met een klein weekje komt je zaad al op,geef je nog even een goede tip,laat je gras zaad een nachtje in water staan,daarna meng je het met tuin grond,en dan je kalen plekken opvullen. Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100