Hoe geef ik een oude tuin een nieuwe start?

Ik heb voor het eerst een tuin en echt fraai is deze niet. De grond is hobbelig met onregelmatig gras hier en daar, soms wat onkruid, soms wat rotzooi. Mijn idee (ik ben een beginner) zou zijn: met een spade de hele oppervlakte omspitten, de ergste troep er uit plukken met de hand, goed doorharken om te egaliseren en dan even laten rusten tot de lente. Goed plan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn idee is bijna het zelfde, echter eerste jaar niets doen en afwachten wat er nog in zit, dat zie je nu niet tenslotte... Na een jaartje eind van de zomer/herfst kun je een beetje winterklaar maken: omspitten en er uit halen wat je kwijt wil en een paar leuke planten er in zetten die winterhard zijn. Dat heb ik gedaan. Succes ermee!

Het plan is goed en je kunt nu al beginnen met aanplanten, dan loopt het allemaal gelijk uit als het lente wordt en kun je er meteen al van genieten.

Maak eerst op papier een plattegrond en bekijk hoe je de indeling wilt: borders, tuinpad, verhogingen, vijver… Als je zomaar begint heb je geen overzicht en wordt het geen boeiend geheel. Ik leg af en toe tuinen aan, maar zal nooit beginnen (laten beginnen) zonder een papieren plan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100