Moet je een Taxus boom snoeien?

Ik heb twee taxus bomen staan in mijn tuin, nu zijn ze zo mooi "wollig "zo omschrijf ik het maar, lijken wel sparrenbomen, maar is het toch beter om ze kort te snoeien,? de takken dus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste mensen kennen de coniferen als tuinplanten, waar je een haag van kan maken en als achtergrond voor de tuin. Maar alle coniferen zijn bomen, die tientallen meters hoog kunnen worden, sommige zelfs meer dan 100 m!( niet in ons land) Een Taxus is ook een boom en wel een die zeer oud kan worden en ruim 20 m. hoog en 6 m. breed. Daar zijn de meeste tuinen niet op berekend, dus gaat met knippen en snoeien. Hierdoor worden ze kunstmatig klein gehouden. Maar echt nodig is het dus niet. Een ongesnoeide taxusboom, wordt uiteindelijk een sierlijke boom, met afhangende takken en een dikke stam. Leuk te vermelden is dat deze venijnboom ( Taxus) wel 2000 jaar oud kan worden.

om een taxus mooi te houden is het raadzaam te snoeien, al zou je alleen de puntjes maar bijwerken. het is nu de goede tijd ervoor. een seizoen het snoeien eens overslaan is echter ook geen ramp.

Bronnen:
http://www.plantexpress.eu/Onderhoud-Tuin/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100