Ik heb een Cambydium (Orchidee) deze heeft in December gebloeit maar betekent dit dat ie dan ook alleen maar in December zal bloeien ?

Valt er nog iets te veranderen aan de bloeitijd of staat ie echt alleen maar in December in bloei aangezien deze maar 1 keer per jaar bloeien.

Alstie in bloei staat istie mooi maar dan zit ik voor de rest van het jaar tegen een hoopje bladeren aan te kijken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze orchidee kan buiten staan vanaf mei, zet de plant vanaf oktober (als de vorst komt) op een koele, vorstvrije plaats en je kunt weer een rijke bloei verwachten. Dit is een van de minst moeilijke orchideeën (volgens een ervaren orchideeënkweker). Het hoopje bladeren kan in een statement veranderen door een mooie hoge pot te kopen die de lange lijnen van de bladeren versterkt. Zeker als je deze orchidee voldoende voeding geeft, kun je jaren plezier hebben van de plant. Deze plant kan wel degelijk het hele jaar door 'bloeien', koop een mooie namaakorchidee bij de Intratuin, of ga eens naar Luttelgeest en kijk eens bij de orchideeënwinkel of de orchideeënhoeve voor een mooi exemplaar. Kies wel dezelfde bloemvorm, anders staat het niet. Voor een volle 'bloei' kies je 2 of 3 dezelfde stengels uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100