Ik heb eengekocht klein potje thijm gekocht in het warenhuis, mag ik die overplanten in een bloempot en dag en nacht buiten laten staan?

Is tijm in cachepot vriesbestendig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Thijm die je in de supermarkt koopt als 'levend kruidenvoorraadje' is waarschijnlijk niet winterhard. De plantjes worden onder optimale omstandigheden 'opgetrokken', hebben weinig harde takjes en overleven een nachtje vrieskou waarschijnlijk niet. Hoe 'struikeriger' je thijmplantje er uit ziet, des te groter de kans dat hij het wel overleeft.

Thijm is winterhard, in de volle grond doet hij het het beste. Wil je hem in een pot kies dan een grote maat pot. Thijm groeit ook best snel dus dat kan hij wel gebruiken. Ook als je het nit vaak gebruikt knip er dan wel regelmatig van. Gebruik dat met een touwtje of een lintje erom op de WC als luchtverfrisser, of gewoon in je woonkamer. ruikt heerlijk, en je thijm wordt er alleen maar mooier van.

Geen enkel probleem. Zelfs met een dikke pak sneeuw dr op, blijft je thijm nog goed. Het beste is wel om hem op een plaats te planten/zetten waarbij hij nog een beetje zonlicht krijgt. Zelfs uitgedroogde takjes, kun je nog prima in de keuken bewerken, voor recepten. Ik vries namelijk verzen kruiden in, om ze later weer te gebruiken.

Zet de thijmplant niet in een grotere pot, maar in een emmer als pot! Dan heeft hij flink wat potgrond om zich heen en is daardoor goed winterhard. Maak wel gaten onder in je emmer, anders kan het regenwater niet weg en wordt de grond te nat, dan kan hij wel bevriezen. In een emmer zal de plant zich jaren lang prima kunnen ontwikkelen, zonder hem telkens in een grotere pot te hoeven zetten en hij zal beter groeien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100