Lekkage in de vijver opsporen?

De vijver is rond met een doorsnede van 4 meter met een diepte van 1.50 gemaakt van polyesterwanden. De vijver is half ingegraven.Ergens op de bodem zit een gat waar het water in wegloopt want elke dag zakt het water ongeveer 1 centimeter? Hoe vind je op een handige manier het lek? (De vissen zijn al weggehaald)

De vraag was al eerder gesteld maar aan de antwoorden had ik niet veel omdat het lek op de bodem is en niet in de wanden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien je zeker weet dat de lek op de bodem zit, zal ik al het water er uit scheppen/ pompen, de modder er uit en de vijver droog dweilen. Door nu op de bodem te drukken, zal je uiteindelijk de lek wel vinden, want nabij de lek, zal door het drukken, water van onder de vijver, door de lek omhoog komen, de vijver weer in. Mogelijk zie je zelfs na het na het droogdweilen, door het lekje water de vijver in stromen, omdat er heel veel water onder de vijver moet zitten en het vanzelf door tegendruk, weer naar binnen stroomt. Voor het rubbervijverfolie, bestaat er een soort plakband, met aan een zijde de plakkant en de andere folie. Hiervan kan je een plakker knippen, de plek zo droog mogelijk maken en de plakker er op doen. Lukt vrijwel altijd en heel snel klaar en geen giftige polyesterstoffen in je vijverwater. Hiermee maken we veel vijvers ( caravan)weer waterdicht ongeacht waar ze van zijn gemaakt. Anders moet je met polyester gaan werken, maar dan moet alles perfect schoon en droog en stofvrij zijn en aangezien het voorlopig nog iedere dag regen valt, kan dat wel heel lang gaan duren.

Maak hem helemaal leeg en droog hem goed. Het lek zal u groundwater bin en laten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100