Welke plant bloei in februari/maart?

Ik wil graag een pot mooi vullen met bloeiende planten, maar welke planten bloeien er nu in Februari/Maart, buiten de bollen. Weet iemand misschien welke plant ik het best kan doen er waar ik ook nog veel plezier van heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Februari is nog steeds in de winter, dus is er nog niet zo veel mogelijk, winterviooltjes in alle kleuren zijn nu te planten, vooral de kleinbloemige zijn vorstbestendig, dan is er nog de winterbloeiende heide in div. kleuren en heel mooi is op het ogenblik de Skimmia, met zijn rode trossen bloemknopjes. Primula's in alle kleuren, vooral in Maart. Madeliefjes in wit roze en rood, ook vooral in Maart.

winterviooltjes zijn sterk en gezellig, en ze bloeien nog tot in mei.

Viooltjes (winterviolen), blauwe druifjes, narcissen, primula en tulpen.

kerstroos, camelia, azalea. allemaal afhankelijk van de soort, sommigen bloeien wat eerder of later

Bronnen:
http://tuinkalender.wordpress.com/maart/

De Helleborus is beter bekend als de kerstroos. Maar de echte naam van deze plant is nieskruid of nieswortel. De plant bestaat uit verschillende families. De meest bekende is de Helleborus Niger. Dit is de witte variant van de Helleborussen. Maar je hebt Helleborussen die variëren in de kleuren licht paars tot roze-rood en er bestaan zelfs groene varianten. Een Heleborus bloeit van december tot april, een beetje afhankelijk welke variant je neemt. De planten worden zo een 20 tot 30 cm hoog. Zet ze op een halfschaduw plekje op kleiige grond. Laat de plantjes niet uitdrogen. Let op de wortels van deze plant zijn giftig! Toegevoegd na 1 minuut: http://dier-en-natuur.infonu.nl/bloemen-en-planten/25258-winterbloeiende-planten.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100