Welke paddestoel is dit?

Hij deed mij denken aan de lila melkzwam maar die is zeldzaam dus ik kan het mij niet voorstellen.
Ze staan op een grasveld in groepjes bij elkaar, de ene heeft een rondere vorm dan de andere.

Toegevoegd na 1 uur:
Hoed ca. 10 cm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op onderstaande link kan je paddestoelen goed determineren. De paddestoel heeft een hoed met plaatjes. Maar dan missen we nog heel veel infromatie over de grootte en de vorm. Je kunt met de link wel goed zien welke informatie je moet opschrijven. Het heeft weinig zin om plaatjes te vergelijken op Google. De leeftijd van de zwam kan anders zijn en het plaatje er heel anders uitzien, terwijl de soort hetzelfde is. Het is niet voor niets dat mensen vergiftigd worden door het eten van giftige soorten die op eetbare lijken. Alleen door ze te determineren kan je de juiste soort vinden. Ik kom tot het volgende: -Plaatjeszwam met witte lamellen - Hoed diameter: 5-10 cm ? - Hoed oppervlak: ? - Hoed vorm: ? - lamellenkleur: wit? - lamellen positie:? - Seizoen: herfst - Sporenkleur: ? - Standplaats: op de grond - Steel ring: Met vaste ring Zou je deze gegevens wat specifieker kunnen invullen, dan is het minder gokken. Toegevoegd na 17 uur: Op: http://www.nederpix.nl/viewtopic.php?p=39364&sid=ebfbe0e1fb3db9c293699e2243faaad0 Staan zeer veel foto's van paddestoelen. Je kunt daar een account aanmaken en je foto's in het determinatie album zetten. Ik denk dat je op specifieke fora ook meer kans maakt. Ik vind paddestoelen heel mooi, maar weet er ook maar heel weinig vanaf.

Bronnen:
http://www.soortenbank.nl/soorten.php?soor...

Volgens mij is het de gele stekelzwam.

De lila melkzwam is platter en ronder, en niet zo veel bij elkaar. Bijna zeker is het de kruidige melkzwam. Groeit op rottend hout dat onder de grond zit. De verse paddestoel ruikt naar kampfer en is eetbaar Toegevoegd na 1 dag: Zover als ik heb kunnen vinden is het geen melkzwam, deze hebben allemaal een ring rond de steel. Toegevoegd na 2 dagen: Sorry, GEEN ring rond de steel.

deze lijkt er wel op:Honingzwam of deze :Gewone Zwavelkop of deze :Dennenmoorder mischien als ze het niet zijn dat ie er wel tussen staat. suc 6

Bronnen:
http://mediatheek.thinkquest.nl/~llc239/Fo...

Dat zijn Portabella Biologische Paddenstoelen. http://www.portabella-paddenstoelen.nl/ Toegevoegd na 54 minuten: Sommige portabella's zijn ook eetbaar. Bij champignon kwekerijen als de kastanje champignonen na he uitdunnen doen ze vocht bij met een apparaat. En de andere dag portabella's. Ik praat uit ervaring. Heb zelf tijdje champignonnen geplukt..

Misschien de Gymnopilus Junonius, zie afbeelding ? Toegevoegd na 1 dag: geef je deze nog een k(r)ans? Phaeolepiota aurae.

Dit zijn vrijwel zeker Schijnridderzwammen of Ridderzwam

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100