Hoe snoei je een herfst aster het best?

Ik heb twee herfst-asters in de tuin, grote mooie planten.
Vorig najaar had ik de uitgebloeide herfst-asters voor de winter terug gesnoeid naar ca 40 cm lengte boven de grond.
Van het voorjaar liep hij weer uit, maar niet vanuit de gesnoeide stengels maar vanuit nieuwe stengels die weer heel lang werden, een meter hoog zijn ze.
De gesnoeide stengels staan doelloos in het midden van de plant.
Nu wordt het weer tijd iets te doen, maar wat kan ik nou het beste doen?
Oftewel, hoe snoei ik de herfst asters nou het best?

Weet jij het antwoord?

/2500

Snoeien: Herfst Asters kan je na de bloei snoeien tot ongeveer 10cm boven de grond, ter bescherming tegen het invriezen is dat beter dan ze helemaal tot aan de grond af te snoeien. Normaal kan je alle vaste planten zowel in het najaar als in het voorjaar snoeien.

Bronnen:
http://tuinkalender.wordpress.com/oktober/

Gewoon laten staan,en het voorjaar wat er nog van over is tot de grond afknippen.Herfst asters is net onkruid, blijft altijd weer komen. Suc6 met je planten. Toegevoegd na 10 minuten: Je kunt ze in het voorjaar ook nog scheuren he, je deelt de plant in tweeën of nog meer, zo krijg je door de jaren heen,een heel veld bloemen.

Herfstasters kun je het best laten overwinteren op de plaats waar ze staan. In het voorjaar beginnen ze weer op te leven en dan kun je ze het beste met een schop uit de grond lichten en de planten scheuren. Je zoekt dan voor iedere plant of plantje dat je overhoudt een nieuwe plek en zo heb je in het vroege najaar weer volop nieuwe herfstasters.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100