Is het voor een boom of struik slecht als je tijdens miezerregen snoeit?

Heb je dan, omdat de snoeiwond niet goed kan drogen, eerder kans op schimmels of ziekten?
Morgen komt er iemand speciaal om te snoeien, tegen betaling en ik vraag me af of dat slim is: er wordt 40% kans op 0.4 mm regen verwacht. Met een wind an 36 km per uur, is stevig. Dus niet kletsnat, maar wel vochtig. Ik denk zelf dat dat niet slim is, dat we t beter kunnen uitstellen, maar is dat ook zo? (nog afgezien van dat het voor de mens minder prettig is, maar dat is nu even bijzaak)

Toegevoegd na 5 dagen:
uiteindelijk was t prachtig weer:-)

Toegevoegd na 5 dagen:
uiteindelijk was t prachtig weer:-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er bestaan op het gebied van snoeien heel erg veel onzinverhalen. Regen of geen regen heeft geen enkele invloed op het snoeiresultaat. Zelfs al die verhalen over schade bij vorst tijdens het snoeien is bijna altijd onzin. Bijna alle bomen en struiken kan men zelfs het hele jaar door snoeien, het is zelfs voor de meeste struiken en bomen zo, dat in de zomer snoeien zelfs beter is. Kijken we naar de natuur, dan is de meeste schade aan bomen met een zware storm en ook dan regent het meestal en ook dan worden bomen en struiken niet ziek er van. Geeft dus totaal niets. Wel moet je weten welke struik en boom je wel of niet mag snoeien. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen op al die duizenden soorten.

Het is een beetje afhankelijk van de boom (Is het een geente plant die niet uit onze klimaatzone komt of niet) maar in principe is het geen probleem.

Tijdens regen snoeien kan helemaal geen kwaad. De wond herstelt vanzelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100