Hoe komt het dat in de herfst in Amerika de kleuren van de bomen en struiken zoveel mooier zijn dan hier in Nederland?

Het zijn toch niet de soort struiken of bomen alleen?
Want die kunnen we toch importeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zijn voornamelijk de Esdoorns die daar zeer talrijk zijn en erg mooi verkleuren, komt nog bij de grondsoort en het klimaat. In ons land zijn het de Beuken die zo mooi zijn ( goudgeel)

De Amerikaanse eiken zijn mijn favorieten. In mijn omgeving staan ze allebei en hoewel de natuurliefhebbers meer voor de originele nl. vind ik de Amerikaanse kleur in de herfst veel mooier. Leuke site gevonden. Toegevoegd na 44 seconden: Dus 1 is er in ieder geval overgewaaid naar ons.

Bronnen:
http://www.bomeninfo.nl/amerikaanse-eik.htm

Je moest deze week in Limburg zijn geweest... ik denk dat we een prachtige herfstweek hadden! Misschien hangt het ook ermee samen dat de zon scheen, waardoor de kleuren beter uitkwamen!

Ik was in Wenum Wiesel tegen de Kroondomeinen aan. Ik wil het niet weten dat het nog mooier, nog dieper kan dan zoals ik de herfstkleuren gezien hebt. Eigenlijk zouden er foto`s naast elkaar moeten staan om te vergelijken.

Andere grondsoorten, meestal beter klimaat in bepaalde delen van Amerika, zo groeit daar de Palm (zand/klei met warmte) De bomen kleuren daardoor minder : Warmte Grondsoort

Het heeft te maken met de drukverdeling boven het land - heb je een tijd stabiel, relatief warm weer, liefst na een korte koude periode, dan zie je net zoals we dit jaar hier zien/zagen dat blad al wel gaat verkleuren, maar nog wel aan de boom (of heester) blijft hangen. Daardoor valt ook op - wederom: wat je nu hier ook ziet - dat er flinke verscheidenheid is. Als je nu naar een boomrijk gebied gaat, zie je nog groene bomen, gele, oranje, gouden, bruine, kale... Rood is hier vaak voorbehouden aan heesters en uitheemse bomen. Als het snel koud wordt in de herfst, valt het blad veel eerder. Ook kan een storm nu in één dag alle blad van de bomen vegen. Vaak zie je in Nederland een herfst die eerder op het laatst beschreven type lijkt (koeler en winderig) dan op het eerst beschreven type (stabiel en warm). Combineer dat met bomen en heesters die inderdaad anders zijn en je ziet een verschil. Bomen en heesters kun je best importeren, maar zeg nu zelf: zou jij de kastanjes en eikels willen missen? En alle dieren die daardoor de winter overleven? Er staan in Nederland heel wat 'exoten' die extra kleur geven, zoals de tupelo ( http://www.stemderbomen.nl/pages/artikelen/art_tupelo.htm ), diverse esdoorns ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Suikeresdoorn ), de Amerikaanse krentenboom ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Amelanchier_lamarckii ), de moeraseik ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Moeraseik ), de Liriodendron ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Liriodendron ), de Ginkgo biloba ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Japanse_notenboom ), wilde wingerd ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Wingerd ). De mix met inheemse bomen en struiken maakt het het mooist vind ik, alle tinten van de regenboog (oké, geen blauwen ;p).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100