Ik heb een nieuw vijvertje in de tuin. Ruim een kuub. Ik wil er alvast zuurstofplanten in doen. Waterpest en hoornblad. Kan dit nu nog? (eind okt).

Weet jij het antwoord?

/2500

Zuurstofplantjes kun je altijd in je vijver doen. Die leven in het water dus niet van de buitenlucht. Het zijn niet voor niets waterplanten. En daarbij koelt water ook niet zo snel af. Hou het alleen in de gaten als het echt gaat vriezen, dan kun je ze er vantevoren beter weer uithalen. Dus ja.

ja hoor dat kan nog prima, het zijn winterharde planten die op de bodem van de vijver overwinteren, je kunt ze er los in gooien. ( flink wat) Kijk ook of je een emmer water met modder uit een gezonde vijver of sloot kan halen, hier zitten de belangrijke bacterieën in. Wachten met vis er in uit te zetten tot het voorjaar en liefst geen goudvissen.

Ja kan moet eigenlijk zoveel mogelijk los erin of met een steen naar de bodem.Als je er volgend jaar vissen in wil zetten is de goudelrits een mooi visje.Lijkt op de winde zelfde eigenschappen maar blijft klein 2/3 cm.Dat kan je van de andere vijver vissen niet zeggen die groeien maar door dus daarom niet zo geschikt in je vijvertje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100