Wie weet wat dit voor plant/bloem is, en hoe valt deze te stekken/vermeerderen?

We hebben een soort boompje laten groeien die we niet hebben geplant.
Nu schijnt het een schitterende bloem te hebben gevormd.
Maar wie kent deze plant het lijkt wel tropisch.
Het bloeit op een houtachtige stengel.
Zoals gezegd leek het lang er op dat het een boompje zou worden,maar nu we deze prachtige bloem erop hebben gezien willen we er meer van zien te kweken.
Helaas is er ook maar 1 bloem helemaal op de top alle andere scheuten lijken geen knoppen te vormen.
b.v.d.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het toevallig in de tuin is beland heb je alle kans dat het volgend jaar weer komt. Anders wachten tot hij uitgebloeid is, en daarna zaad oogsten en in het voorjaar uitzaaien

Dat is volgens mij een hibiscus, ook wel Chinese roos genoemd. Vermeerderen kan je van oktober tot februari. Belangrijk is dat je groeistof gebruikt bij het stekken. Voorzie ook de nodige bodemwarmte: ongeveer 26 graden Celsius. Hoe ga je te werk? Plaats 3 stekken in een pot. Halveer de bladeren van de stekken en doe een plastic zakje over de pot. Je kan de stekjes ook in een kamerkasje plaatsen. Vanaf februari en maart verpot je de stekken in goede potgrond. Toegevoegd na 3 minuten: Een Hibiscus Syriacus is het.

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nld/tuin/planten_...

Het is een hibiscus. Normaal hoef je deze plant niet te stekken of vermeerderen. Wij hebben een hibiscus in onze tuin en het is elk jaar weer een karwei om alle mini hibiscusjes te wieden rond de plant. Dus gewoon laten groeien en volgend jaar of het jaar daarop heb je vanzelf kleine plantjes rond je hibiscus. Het fenomeen dat er verschillende knoppen niet opengaan hebben we ook elk jaar. Maar de plant bloeit zo weelderig dat dat vaak niet opvalt. Waar je op moet letten is, dat de plant niet op de tocht staat, daar kan een hibiscus niet tegen. Ook niet in de volle zon zetten, liefst tegen een zuidmuur in de ochtendzon. Normaal bloeit hij van juni tot en met oktober, maar dit jaar, met de warmte in april, is hij vroeger beginnen bloeien en is hij nu al in herfstooi (blad begint bruin te worden). Hieronder wat info over hibiscus, moest je hem toch willen vermeerderen.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/tuin/79083-w...

nou de vorige mensen hebben al gezegd hoe die heet... met stekken is het heel simpel: als de bloemetjes dood gaan, veranderen die in een soort van balletje waar zaadjes in komen. wij hebben die in onze tuin staan. dus als de zaden komen, ga ik altijd schudden aan die plant, zodat alle zaden eruit vallen. je hoeft er niks aan te doen. en na een tijdje komen ze vanzelf op. dan is het alleen nog maar een kwestie van verplaatsen en je hebt ze. je kan ook een takje afknippen, en dan met stekpoeder in een potje met goeie aarde (uit zo'n zak) doen, en dan blijven water geven. en dan komt het ook goed :D suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100