We hebben een dode witte duif gevonden gering met geel en rood (plstc)bandje geen nummer. Moet de eigenaar hier niet van op de hoogte gebracht worden?

Ik heb al gezocht maar overal vragen ze een nummer en hij is niet genummerd. Om de ene pootje zit een geel plastic ringetje en om de andere een rood ringetje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Breng hem naar een dierenarts of dierenasiel ? die hebben misschien een idee wat die ringen betekenen.? of vraag het een lokale duivenvereniging ?

Er is een site voor duivenliefhebbers waar regelmatig eigenaars worden opgespoord. Je kunt hun vragen wat te doen, ben bang dat zonder een nr op de ring er geen eigenaar op te sporen is.

Bronnen:
http://duiven.vogelpraat.nl/discussie/read...

U kunt de dode duif, althans de ringnummers ervan, op de onderstaande site invullen. De gegevens worden dan door gestuurd naar de eigenaar. En de eigenaar is verplicht te reageren. Dus wanneer u een keer een levende duif mocht aantreffen en die voer en drinken aanbied, dan kunt u de zelfde site gebruiken om de eigenaar te waarschuwen. http://www.npo.nl/duif-gevonden// Toegevoegd na 8 minuten: Misschien kunnen zij u ook verder helpen wanneer er verder geen nummers op de ringen staan. De kleur van een ring kan aangeven in welk jaar de duif uitgevlogen is. Maar er zijn ook projecten in Nederland waarbij vogels kleurringen krijgen met als enige doel dat mensen deze vogels terug melden wanneer er een gezien wordt. Dat wordt inmiddels gedaan met huismussen, meeuwen, aalscholvers en zo nog het een en ander. Misschien dus ook met sierduiven. Onderstaande site helpt u verder wanneer u een gekleurringde gekweekte vogel hebt gevonden: http://www.vogeltrekstation.nl/ring-gevonden/kweekvogels Toegevoegd na 14 minuten: Als laatste redmiddel kunt u ook het vogeltrekstation zelf benaderen via e-mail. (info@vogeltrekstation.nl) Maar ik vermoed, wanneer er helemaal niets op de ring terug te vinden is, dat iemand in de omgeving de eigen duiven provisorisch kan hebben geringd. Denkt het vogeltrekstation dat ook, dan kunt u in het lokale krantje een oproep met foto plaatsen voor de eigenaar.

Bronnen:
http://www.npo.nl/duif-gevonden//
http://www.vogeltrekstation.nl/ring-gevond...
info@vogeltrekstation.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100