Blijft een bamboe plant leven als je de plant halveert?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een bamboe is een vervelende plant om te scheuren/ halveren. Dat komt doordat de wortels door elkaar heen groeien en bij het halveren kap je ook de wortels door die links of juist rechts af groeide, hierdoor kunnen stengels dood gaan na het halveren. De beste tijd is het voorjaar, vlak voordat ze gaan groeien. Ook laat de ene soort zich makkelijker halveren dan de ander. Na het scheuren is het het beste om ook de helft van de lengte van de stengels af te knippen, die worden toch vaak bruin na afloop.

ja, jhe kan bamboe ongestraft snoeien, en ook in tween delen om 2 planten te maken.

Een bamboe plant woekert ontzettend! Dus als je de helft eraf haalt groeit hij gewoon door. Hij heeft onder de grond een enorm veel wortels. En om op je andere vraag te reageren, hij wordt ook groot. Hoger dan je huis!

Afhankelijk van wat je precies wilt; de helft afsteken en weg gooien, de helft van de stengels weg knippen, of de helft afsteken om zo twee planten te maken: HELFT BAMBOE-STENGELS WEG SNOEIEN Ja dat kan zonder problemen. Je houdt dan wel stoppels over. Met die stengels kun je een frame maken voor je klimplanten. HALVE KLUIT VAN BAMBOE AFSTEKEN EN WEG GOOIEN Ja dat kan zonder problemen ieder jaargetijde. Is wel zonde van je investering, want een beetje volgroeide bamboe kan anno 2011 veel geld opleveren. Ik zou het 2e deel dus altijd in een container zetten en te koop aanbieden als ik jou was. HALVE KLUIT VAN BAMBOE AFSTEKEN EN ALS TWEEDE PLANT DOOR LATEN GROEIEN (OF VERKOPEN) Dat kun je het best doen als het goed nat weer is geweest (deze hele zomer dus). Steek de wortelkluit dan door over 1 streep door de bamboe heen. Ga minstens een halve meter diep om zoveel mogelijk haarwortels heel te laten. Knip niet de stengels af, want dat is voor een eventuele verkoop of kadootje niet aantrekkelijk en ook geen mooi begin voor je eigen nieuwe plant. Vul een container met grind voor drainage en vruchtbare grond, zet de nieuwe plant direct in een container die liefst wat groter is dan de kluit, en vul de wortelkluit met grond aan tot het ongeveer zelfde niveau als de wortelkluit oorspronkelijk stond. De meeste in Nederland verkochte bamboe's zijn heel erg sterk en kunnen veel hebben. Er zijn er echter ook die niet echt winterhard zijn, maar het wel redden zolang ze diep genoeg in de grond staan. Heb je die laatste soort, dan moet de tweede plant zo snel mogelijk weer in de grond terug. Nu het najaar er al weer aankomt. Met een bamboe-kluit bestaande uit 12 volgroeide stengels kun je heel veel mensen een groot plezier doen. In tuincentra wordt daar al gauw 30 euro voor gevraagd. Afhankelijk van de hoogte en verdere eigenschappen van je bamboe kan dat het dubbele worden of nog meer.

Bronnen:
http://www.bamboe-ic.nl/planten.html
http://www.plyboo.nl/fargesia/teksten/index.html

Ja,maakt ook niet uit welke soort je hebt gewoon uitsteken en delen.Zeker met het weer wat we nu steeds hebben geen probleem.

bamboe kan je het beste in stukken verdelen in de maanden april en september dat zijn de maanden om bamboe te scheuren geen stengels afknippen deze groeien vanzelf door ze hebben hier geen last van dus alle stukken bamboe blijven gewoon leven wel in het begin regelmatig water geven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100