Welke boom is dit?

Hij is behoorlijk smal, bloeit niet en heeft een soort harde groene mini appeltjes. Hij is nu ongeveer een meter of 5 hoog. Ik hen geen idee welke boom ditis. Wie kan me helpen?

Toegevoegd na 1 uur:
Die 'pruimpjes' lijken misschien formaatje pruim maar zijn iets kleiner dan een kers. Die boom staat al jaren naast mijn tuin maar heb er nog nooit pruimen in gezien. Misschien heb ik wel nooit goed opgelet maar voor mijn gevoel zitten die 'pruimpjes' er dit jaar voor 't eerst in. Vandaar dat ik raar opkijk van het feit dat jullie antwoord 'een pruimenboom' is. Is dit zonder twijfel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pruimen bloeien ieder jaar, dus je hebt wat gemist in het voorjaar, ze bloeien zeer rijk met talloze witte bloempjes. het is een gewone eetbare pruim. Veel soorten pruimen hebben een kruisbestuiving nodig, d.w.z. dat de boom zich zelf niet kan bestuiven, maar moet er stuifmeel komen van een andere pruimenboom in de buurt. Dat dit nooit eerder is gebeurd, is best mogelijk, want de bijen moeten dat doen en is het voorjaar koud, dan vliegen er weinig bijen. Dit voorjaar echter was het ongekend warm en vlogen er erg veel bijen, zo kan het dus gebeuren, dat jouw pruimenboom dit voorjaar voor het eerst is bestoven/ bevrucht door stuifmeel van een andere pruim, ook is het mogelijk, dat ergens bij jouw in de buurt een nieuwe pruim is geplant, die dit voorjaar voor het eerst gebloeid heeft en dus voor het eerst via de bijen jouw boom heeft bevrucht, in ieder geval krijg je lekkere pruimen, ze zien er erg gezond uit. Dus ja, zonder twijfel is het een pruimenboom.

Het is een pruimenboom, ik denk reine claude, aan de pruimen te zien.

duidellijk een pruimeboom ,deze bloeit wel degelijk ,begin maart ,alle planten die vruchten dragen bloeien . Toegevoegd na 48 minuten: naar aanleiding van je reactie ,ja 100 % zeker weet ik dat dat een pruimenboom is ,na je aanvulling vermoedelijk mirabelle, een kleine pruim ,rijp geel van kleur ,en erg lekker

Ja dit is zeker een pruim en een erg lekkere ook nog

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100