HELP! Hoe schimmelculturen uit vaatwasser verwijderen?

In de poging energie te bezuinigen, doe ik de vaatwas tegenwoordig 'met de hand'. Vanmorgen keek ik lege vaatwasser even na en schrok me een hoedje. Vele grote schimmelculturen waren aanwezig, zie plaatje. Hoe kan ik op verantwoorde wijze deze culturen verwijderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt hem het best leeg op hoge temperatuur laten draaien en er alleen een kopje schoonmaakazijn bij te doen. Helpt goed tegen kalkafzetting en schimmel!

Wat soda in de machine en heel heel de amchine een keer laten wassen.

Leeg laten draaien op de hoogste temperatuur, met een antikalkafwasmachine-tablet erin. Toegevoegd na 53 seconden: Met je wasmachine kun je dat ook hebben. Dan ook een keer leeg laten draaien op 95 graden.

Gebruik een vaatwasserreiniger, bijv. die van Groenland. Dit is een product dat speciaal is ontwikkelt voor dit doel. Het gebruik van verkeerde reinigers (bijvoorbeeld soda) werkt slijtage van de rubbers en andere vitale onderdelen van de machine in de hand. De meeste producten zijn bovendien niet biologisch afbreekbaar en dus extra belastend voor het milieu. Mij lijkt dit afdoende, maar als je bang bent dat het niet voldoende is, dan raad ik je aan om daarna de lades te verwijderen en alles met de hand nog een keer goed schoon te boenen met schoonmaakazijn. Dit reinigt goed en beschadigt de vaatwasser niet en is niet belastend voor het milieu. Succes en ik zou toch maar af en toe lekker gebruik maken van je vaatwasser!

Bronnen:
http://www.wasmachinereiniger.nl/vaatwasse...

Op de hoogste temperatuur de vaatwasser draaien en daarna de deur op een kier laten staan als je hem een lange tijd niet gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100