Als ik in het gras ga zitten, maak ik dan veel insecten dood?

Als ik op een zonnige dag met een dekentje op een grasveld ga zitten, maak ik dan veel insecten dood die toevallig op de plek zaten die ik als mijn zitplaats bedacht had? Of wordt je lichaamsgewicht zodanig verdeeld dat ze er gewoon onderuit kunnen kruipen?
Ik hoop het laatste, want als ik heerlijk in het zonnetje buiten wil gaan zitten (soms ga ik ook lekker buiten zitten mediteren), is het niet mijn bedoeling daarmee een slachting aan te richten. Of wat zou ik er anders tegen kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vliegende insecten zoals bijen, wespen, zweegvliegen, vliegen, muggen , vlinders e.d. zien je aankomen dus vliegen weg. Andere kruipertjes zoals torretjes, kevers, duizendpoten, wormen, larfjes, pissebedden e.d. kunnen wel een stootje hebben en overleven je dekentje en meditatie heus wel. Nog kleinere diertjes zoals bacteriën, kan je gerust op gaan staan, ook die kunnen er tegen. Dus dan maar zonder schuldgevoel mediteren.

Insecten zien je van ver aankomen en vermijden je vast wel :)

Tenzij je middenin een mierenhoop gaat zitten richt je geen slachting aan, maar de mieren weten je heus wel gauw duidelijk te maken dat je de verkeerde plek hebt gekozen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100