Wij hebben een week geleden gras gezaaid, nu komt het tevoorschijn, kan het kwaad dat we erop lopen om het te sproeien?? Het is zooo droog...

We sproeien dus om de dag, er komen mooie groene scheutjes door.
Onze tuin is zodanig groot dat het niet mogelijk is om bij het achterste deel te geraken om te sproeien. Dus lopen we om de dag op die verse scheutjes... zou dat heel veel kwaad kunnen?
We kijken al een jaar uit naar ons nieuw gazon!! :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor daar kan je zonder schade aan je nieuwe gazon overheen lopen, wel je voeten goed vlak zetten en wachten tot vanavond met sproeien. De jonge grasplantjes zijn nu ze net opkomen het meest kwetsbaar voor droogte, later als het al plantjes zijn, kunnen ze er goed tegen. Sproei liever een keer heel veel, dan iedere dag een beetje, dan worden de grasplantjes 'lui' en gaan ze niet ver genoeg met de worteltjes naar beneden.

Er NIET op gaan lopen! Toegevoegd na 3 minuten: Je trapt daarmee de kwetsbare plantjes stuk. Deze zijn nog veel te teer om zich te kunnen herstellen. Dus blijf het gras achter in groei waar je gelopen hebt. Ook na enige weken nog niet op het gras lopen , dat kan pas -afhankelijk van het soort- na zes weken. Kijk echter op de verpakking van het zaad wat je daar voor aan moet houden of vraag je leverancier, deze weet immers WAT voor gras je gezaaid hebt. Toegevoegd na 10 minuten: Wel zit je in dit geval met een afweging, begrijp ik. Droogte is ook heel schadelijk. Als je de hele tuin ingezaaid hebt, zit er weinig anders op dan een exact voetstappenpatroon uit te zetten welke plekken dan later dicht groeien. Ik denk dat je gazon zo sneller op orde is dan wanneer je meer opkomend gras vernielt door steeds een andere route te kiezen.

nee, dat kan geen kwaad als je er maar niet teveel over loopt, dus neem steeds een andere route naar je sproeier. is om de dag sproeien genoeg? wij hebben ook net nieuw gras en sproeien elke avond..

Als je uitkijkt zou het geen kwaad moeten kunnen , maar dan wel heel voorzichtig zijn

Je kunt er gewoon rustig op lopen ! Ik heb 2 weken terug enkele kale plekken weer ingezaaid . En toen het nieuwe gazon net opkwam ben ik er al met de maaimachine erover gegaan omdat ik de rest van het gras moest maaien .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100