we hebben een houten tuinstel deze zit constant vol met wespen, waarom trekt dit hout wespen aan? Wat is hier tegen te doen??

het houten tuinstel latn we verweren er zit dus geen lak of teak olie op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij trekken ze die plukjes eraf om het nest te maken. Wij hebben vorige zomer een wespennest moeten laten inspuiten, toen het helemaal leeg was hebben we het open gemaakt en die man van het bestrijden zei dat ze dat maken met o.a. dat hout, dat 'pluist' een beetje.

Wespen maken van hout hun nesten. Dat schrapen ze af van bijvoorbeeld schuttingen en kennelijk ook van jouw tuinstel. Toegevoegd na 4 minuten: Dit heb ik nog voor je gevonden: "Nest De nesten worden gebouwd in verlaten muizennesten, in de grond, in schuren, muurholten, spouwmuren of onder een dak. Een afgebouwd nest heeft gemiddeld een doorsnede van 20-35 cm en een wanddikte van 2 cm, maar er komen ook veel grotere nesten voor. Vaak zijn er meerdere nestingangen. De nesten worden gemaakt van plantenvezels of droog hout. Dikwijls ziet men wespen aan droog hout knagen. Door de plantenvezels of het hout fijn te kauwen ontstaat er een papierachtige stof. De raten worden gemaakt van deze grijze of bruingele stof. De zeshoekige raten zijn altijd omgeven door één of meer ballonvormige omhulsels eveneens bestaande uit hetzelfde papierachtige materiaal. In de cellen van de raat legt de koningin haar eieren. In elke cel één. De Duitse wesp gebruikt alleen droog, verweerd hout, waardoor het nest er grijzig uitziet." http://nl.wikipedia.org/wiki/Wespen Toegevoegd na 7 minuten: Heb je laatste vraag over het hoofd gezien: waarschijnlijk helpt het toch om het hout te bewerken, hoewel: onze schutting is gebeitst en er zit geregeld een wesp op te "knagen".

Dit doet de papierwesp. Deze wesp heeft zijn naam te danken aan het papier-achtige materiaal waarvan het nest wordt gemaakt. De wespen schrapen houtvezels van bomen (en dus ook tuinmeubelen) en vermengen dat met het speeksel tot een papje. Omdat de wespen de vezels fijnkauwen en in dunne laagjes aanbrengen, lijkt het nest van papier te zijn gemaakt. Tijdelijk oplossingen zijn: bakje met kruidnagel of ammonia neerzetten. Hier houden wespen niet van. Beter is om je houten tuinmeubelen een ‘onderhoudsbeurt’ te geven: Gladschuren en de bijv. in de teakolie zetten, of lakken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wespen

Bijna zeker zijn het geen wespen, omdat om deze tijd van het jaar alleen nog maar de koningin actief is, er zijn nog geen gewone wespen verder, mogelijk zijn het metselbijtjes, die zijn nu zeer actief met wel 5 tot 10 bij elkaar, ze zoeken naar gaatjes en kieren in houten voorwerpen. Ook kunnen het sluipwespen zijn, dit zijn geen echte wespen zoals wij die kennen, maar zij parasiteren op andere insecten. Let op de zeer duidelijk geel- zwarte strepen op hun achterlijf, dat zijn wespen.

Maak eens een foto van zo'n wesp :-) Het zouden echt de gewone wespen kunnen zijn die dus ook hout schrapen om een wespennest te kunnen bouwen maar sommige houten tuinmeubelen die je weleens ziet hebben toch nog hoekjes waar hars in zit,kan een klein beetje zijn maar ook daar komen ze op af.

Wat voor wespen of bijen het ook moge zijn, ik zou in ieder geval het hout behandelen met vernis, wat ik ook enkele malen zou herhalen. Ik denk dat de animo van de wespen dan wel over zal gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100