waarom moet een garage 3 meter hoog zijn? een auto is maar 1.50m

onze buren bouwen een garage die onze scheidingsmuur wordt. maar ik vind hem erg hoog worden, zeker in vergelijking met een schutting van 1.80 of ons schuurtje van 2 meter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wordt het echt een muur van 3m hoog, of bijvoorbeeld een muur van 2m met een puntdak naar 3 meter? Er zijn ook voordelen, je tuin wordt misschien iets groter, omdat een eventueel dakgoot niet boven jouw grond mag hangen. En je krijgt een mooie plek om een clematis te laten groeien.

Een garage MOET NIET 3 meter hoog zijn! Maar als ze een vergunning hebben dan mag hij 3 meter hoog zijn!

Hoezo MOET een garage 3m hoog zijn? Er zijn ook echt wel garages die minder hoog zijn. Op deze link ( http://www.garage-site.nl/garages/garages.html?strt=0&gclid=CNHZ6_min6gCFUww3goddCsIHQ )zie je vele garages die lager zijn, bv: Garage Edelweiss, 40 mm. 380 x 536 Artikelnummer10010690Verkoopprijs van€ 3.250,00voor€ 2.949,00 LET OP... Deze prijs is inclusief thuisbezorging in Nederland en België. Nu met GRATIS melkglas en GRATIS geïmpregneerde funderingsbalken.OmschrijvingGarage Edelweiss, 40 mm. 380x536Breedtemaat380 cm.Dieptemaat536 cm.Hoogtemaat240 cm.DakbedekkingEPDM dakfolie Toegevoegd na 2 minuten: Als ze een vergunning hebben doe je er niets meer aan. Die aanvraag vergunning moet gepubliceerd zijn en daarvoor bestaat een bezwaartermijn. Als die verlopen is heb je pech. Als ze geen vergunning hebben kan je bezwaar maken en maak je grote kans omdat een erfscheiding meestal maar 1.80 of 2m hoog mag zijn. Dat kun je bij de gemeente navragen.

Een garage hoeft niet drie meter hoog te zijn. Ik vermoed dat jullie buren een garage willen waar ze makkelijk in kunnen staan, en waarin ze nog wat spullen kunnen opbergen. Dan heb je al gauw een plafondhoogte van 2,5 meter nodig. Tel daarbij op de hoogte die je nodig hebt voor het draaimechanisme van de kanteldeur en voor het dak, en je zit op een totale hoogte van drie meter.

Voor een aanbouw geldt sowieso een plaffond hoogte van 2,60. De maximum hoogte tot de daktrim mag niet meer dan 30mm boven de vloer van de eerste verdieping zijn, dit komt neer op ongeveer 3 meter. Dit is dus een maximum maar geen eis. Controleer het bestemmingsplan van je gemeente voor meer informatie.

Ik neem aan dat je buren de achterklep ook wel graag open willen kunnen doen als de auto in de garage staat... Moet ook rekening mee worden gehouden ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100