Hoe kan ik gemakkelijk paardenbloemen blijvend verwijderen?

Ik heb erg veel last van paardenbloemen en ben radeloos, liever geen middelen die het gras eromheen beschadigt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paardebloem (Taraxacum officinale) leeft op een penwortel. De penwortel moet zo diep mogelijk worden weggestoken. Paardenbloem groeit in open vegetaties zoals op weiden en in gazons. Voor de bloem het mooie wolkje witte pluis krijgt, moet die toch echt worden gemaaid of gerooid worden. In het voorjaar is de paardenbloem in grote aantallen in het weidelandschap te zien; een gele steppe. Toegevoegd na 5 minuten: Paardenbloemen moeten absoluut uitgestoken worden met een mes (penwortel!). De gaten vullen met zand of teelaarde.

Bronnen:
http://www.neerlandstuin.nl/ziekplagen/onk...

Steek de paardebloemen met een stevig vrij lang met onder de grond door, zodanig, dat er een stuk van de penwortel er nog aan zit, de paardebloem komt hierna niet meer op. Gooi ze niet weg, maar geef het aan iemand met konijnen, geiten. paarden, hobbyvarkens enz. ze zijn hoogwaardig voedsel voor dieren.

Tip: als je alle paardenbloemen hebt uitgestoken, kijk dan eens hoe het komt dat je er zo'n last van hebt. Is de grond te voedselrijk? Of dichtgeslagen? Of nog een andere oorzaak? Daar zul je dan ook wat aan moeten doen, want die pluizen zweven ver op de wind, en in de omgeving staan geheid ook paardenbloemen... Uitsteken zodra je ze ziet opkomen en probeer de omstandigheden zo paardenbloemonvriendelijk te maken. Hoewel de bloemen op zich natuurlijk prachtig zijn, en de hele plant eetbaar (blad als sla, bloemen als eetbare garnering, wortel een beetje roosteren: jummie!).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100