Hoe zou je het beste een grot kunnen maken in je achtertuin?

Hoe pak je dat aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak een hele grote berg van grond, ( 5 x 5 m. en 1.50 hoog) trap deze goed aan en maak hem rond, niet te netjes, er mogen best wel wat bulten en gaten in zitten. Als alles goed stevig is, begin je rond de berg een geul te graven van een spade breed en 1 m. diep. Plaats nu een groot zeil over de grondberg tot in de geul. met betonijzer, of heel sterk gaas, vorm je een koepel over het zeil heen en plaats zo af en toe een stuk steen onder het gaas, zodat er ruimte blijft tussen het betonijzer en het zeil, omdat uiteindelijk het ijzer in het beton moet komen. Stort nu de geul vol met beton, hierna ook tussen het al het ijzer, net zo lang tot de hele koepel in het beton zit. het beton zelf, mag niet te droog zijn, maar ook niet zo nat dat het weg loopt naar beneden. Stort daarom per dag niet meer dan 15 cm. omhoog, tijdens het storten tik je regelmatig op het ijzer boven het beton, door de trillingen hecht het beton goed tussen een aan het ijzer. Laat helemaal boven in de koepel een gat open om te kunnen ventileren en heel belangrijk ergens een doorgang om binnen te komen en een gat voor een klein raampje. Na een week is het beton voldoende hard en kan je de grond er onderuit halen, tot aan de onderkant van je geul van 1 m. Dan is je grot van binnen ongeveer2.50 m. hoog en 5 m. breed, er komen dan ongeveer 500 kruiwagens grond uit!! of wel 40 m3. Trek nu het zeil aan de binnenkant van het beton af, banken er in, wat kaarsjes aan en je grot is klaar, vind je de kleur van het beton niet mooi, maak hem dan donkerder. De bodem van de grot zit nu dus 1 m. beneden het maaiveld, de grond die je nu over hebt, gooi je over de grot heen en beplant hem met klimop, Japanse Kamperfoelie, Clematus enz. Na enkele jaren moet je zoeken naar de ingang. Er kunnen ongeveer 12 mensen binnen zitten, genoeg voor een leuk feestje!

Een grot is een (natuurlijk gevormde) onderaardse ruimte. Als je zelf een grot wil maken is het niet meer natuurlijk gevormd, en je kan wel een hele grote schep gaan halen + vergunning om dit te mogen doen -,-"

Het begint met een flink rotsblok, en een drilboor. Maar de vraag is of je zelfs zo ver komt, ik denk niet dat de gemeente en de buren er mee akkoord gaan.

Idd, een grot is een natuurlijk verschijnsel. Maar wil je er een namaken, veel aarde op een bult gooien en uitgraven. Pas wel op dat het niet instort!

Geen idee waar je het precies voor wilt. Wat je zou kunnen doen is een houten gestel maken. Hier houten platen aan bevestigen. Hieraan weer styropor bevestigen en een natuurlijke vorm geven. Verven en klaar. Ben je onmogelijk rijk? Koop grote natuurstenen laat deze als bouwpakket omvormen en laat dit opbouwen. (de hugh heffner methode :)

Misschien kan je grote rotsen tegen elkaar zetten en in het midden een gat openhouden dan moet je hem aan de zijkanten wel een beetje dichtmaken met kleinere stenen. Hij is dan wel bovengronds maar anders is het bijna onmogelyk in een tuin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100