vanaf wanneer kun je bonen zetten of leggen bij staak

heb boontjes voor n bonenheg kunnen die nu al de grond in of moet ik wachten tot het echt niet meer bij het vriespunt is

Weet jij het antwoord?

/2500

Vanaf 15 mei kunt u het beste beginnen. Dan vriest het niet meer in Nederland.

Het kan vanaf midden april onder glas en vanaf midden mei in de volle grond. Voor een vlotte kieming moet de bodemtemperatuur ca. 12 graden zijn en de dagtemperatuur ca. 15 graden. Je kunt uiterlijk zaaien tot de 2de week van juli, daarna is het te laat voor de bonen.

Boontjes zijn vervelende dingen om te kweken, heel vaak gaat er van alles mis. Wacht tot na half mei, de dagtemperatuur moet minstens 20 graden zijn en de nachttemperetuur, minstens 10 graden. Heb je slechte grond, maak dan een kuiltje en vul dit met potgrond, zaai hier je boontjes in, een nachtje voorweken in water is aan te bevelen. of voorzaaien op warmte binnen na half april.

Wil je er voor 95% zeker van zijn dat je bonen wilt eten uit eigen tuin dat moet je zorgen dat je pas na de IJsheiligen je bonen poot. Je kunt het eerder proberen maar dan heb je minder kans dat het goed gaat. Wat je wel kunt doen is je bonen b.v. in een serre zaaien in potten en deze na de IJsheiligen als planten uitpoten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100