Wel of geen zonnebaars in mijn vijver

Heb een vijver met windes /komeetstaart en shubunkin.Alles gaat hier goed maar krijg toch het advies om een zonnebaars erbij te zetten.Wat is de meerwaarde van deze vis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De eeuwig durende discussie over het wel of geen zonnebaars in de vijver. Het verhaal komt bij Ada Hofman vandaan, te lezen in haar boek. Hoewel een zonnebaars een echte baars is, vreet deze soort baars met zijn hele kleine bekje, hoofdzakelijk insecten, kikkervisjes en salamander larven. Exact het zelfde als de winden!!! Heb je dus al goudwinden in je vijver dan hoef je echt geen zonnebaars te hebben. Ook belangrijk om te weten, is dat alle waterdiertjes een belangrijke functie hebben in de vijver, vooral muggenlarven!! Hoe meer er opgevreten worden door de vissen, hoe moeizamer de vijver zich zal ontwikkelen. Ook wordt vaak de zonnebaars aanbevolen tegen bloedzuigers, maar vissen eten geen bloedzuigers, ze zijn voor ze oneetbaar. Dus waarom je beslist zonnebaarzen in je vijver moet hebben is me nog steeds een raadsel. Voor een teveel aan jonge visjes is de zonnebaars ook al niet nodig, want ook de goedwinden eten jonge visjes.

De zonnebaars hoort in de vijver maar niet meer dan 1 stuks. Hij houdt de vijver schoon voor wat betreft , Muggenlarven, bloedzuigers en wormen die op andere vijvervissen parasiteren. Niet meer dan 1 uitzetten omdat ze gemakkelijk gezinsuitbreiding krijgen en dit gaat ten koste van andere vissen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zonnebaars

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100