Hoe krijg ik die slakken weg?

Elk jaar weer allemaal slakken in de tuin die de planten kapot eten. Hoe krijg ik ze definitief weg??

Weet jij het antwoord?

/2500

Zout strooien

Je kan een bakje bier neerzetten, daar komen ze op af en dan verdrinken ze. Wel zonde van t bier..

Of het definitief kan weet ik niet zo maar je zou het volgende kunnen proberen: 1. Je kan gebruik maken van slakkenkorrels (zie bron) 2. Er zijn wat manieren om het te voorkomen (zie bron) 3. Werp barrières op (zie bron)

Bronnen:
http://www.in-de-tuin.dds.nl/nl-tuinen/FAQ...
http://www.in-de-tuin.dds.nl/nl-tuinen/FAQ...
http://www.in-de-tuin.dds.nl/nl-tuinen/FAQ...

escargo van ecostyle . te krijgen bij het tuincentrum. slakkenkorrels die niet gevaarlijk zijn voor vogels, egels, enz.

Je tuin egelvriendelijk maken. Egels eten slakken, je hoort het af en toe ook kraken ergens in de tuin (jak). Dus zorgen dat de egels toegang hebben. Als alternatief kun je ze ook verzamelen en "verhuizen" naar een parkje in de buurt of zo.

slakkenkorrels, en blijven strooien. mijn hostas doen het sindsdien perfect.

als jij onder definitief verstaat dat je ze nooit meer ziet, vergeet het!!! Ik strijd al 7 jaar. Probleem is dat niet alleen jij veel slakken hebt maar de buren dan meestal ook. Dus als jij ze al kwijt bent steken er wel weer een paar over Nuttig is, onder omgekeerde bloempotten (met gaatje aan zijkant dat ze er makkelijk bij kunnen), óf slakkenkorrels doen, of iets van sla of andijvie. In het laatste geval ELKE dag slakken verzamelen en wegdoen. Die bakje bier helpen ook vrij goed maar echt, weg krijg je ze nooit helemaal, een paar weken van onoplettendheid en "je zit weer vol" helaas

Detoxing...???

Het wordt een heel gevecht om die slakken weg te krijgen ! Maar ik heb vorig jaar bij een zaadhandel korrels gekocht van Bayer : Slakken hardnekkige huis en naaktslakken . Zo staat het erop !

Koffiedik strooien!

Ik heb een bak in mijn tuin staan waar zout water in zit. Zie ik een slak dan verdwijnt hij in de bak met zout water en het is afgelopen met de slak.

Wat bij mij goed hielp is om grof gebroken eierschalen om de planten heen te leggen. Een ruimte open laten rond de plant en dan een vrij brede rand eierschalen in een cirkel rondom de plant. Slakken vinden het een rotgevoel denk ik, scherpe randen. Daarom moet je ze dus niet te fijn maken maar ook niet zo grof dat ze gewoon over de schaal heen kunnen gaan. Ik hoop dat het je helpt.

Gek genoeg zijn er niet zo veel planten die slakken lekker vinden, maar zet je er Afrikaantjes en Hosta's in je tuin, dan kan je er op wachten. Dus plant zo veel mogelijk geen planten die slakken lekker vinden. Maak je tuin zo vogelvriendelijk als mogelijk, dus niet te netjes, niet te schoon, dan wordt het interessanter voor vogels, vooral merels en die eten dan weer slakken. Strooi slakkendood van ecostyle, dat is niet giftig voor vogels. Strooi NOOIT voor vogels giftige slakkenkorrels, dan krijg je nog minder vogels en dus nog meer slakken!!! Spit de planten er uit, die ieder jaar weer opgevreten worden en probeer wat anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100