Hoe krijg je klaver uit je gazon?

we hebben best een mooi gazon maar nu krijg ik grote oppervlakken klaver. en dit vind ik minder mooi, het overwoekerd het gras.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Klaver is een verwaarlozings onkruid. Dat wil zeggen, als je het gazon niet goed onderhoud , krijg je klaver. Een gazon heeft veel voeding nodig. Het telkens weer afmaaien van het gazon en het telkens weer aangroeien kost heel veel energie (mest) Wil je een gazon goed onderhouden dan moet je bijna iedere maand mesten!!!!! In de winter kalk strooien, indien nodig het gazon beluchten en optijd water geven. In de praktijk komt hier niets van te recht. De grond wordt armer (te weinig stikstof) en onkruidplanten die met minder stikstof ook kunnen groeien , nemen het over. Klaver is daar de besten in, omdat klaver in symbiose leeft met een wortelbacterie die in staat is de stikstof uit de lucht op te nemen en te binden in wortelknolletjes aan de klaverplant. Hier maakt ook de klaver dankbaar gebruik van en heeft hietdoor stikstof genoeg om goed te groeien. Zelfs het gras rondom deze klaver, profiteert van deze stikstof en is ook mooi groen. Zo ontstaan plekken in het gras die harder groeien dan de rest. Om de klaver weg te krijgen, kan je een middel gebruiken(chemisch), maar het geeft grote gevaren voor het gazon. Je kan kale plekken krijgen. Een andere oplossing, van af nu, het gazon goed gaan onderhouden, liefst 2 keer per week maaien en het afgemaaide gras laten leggen. De klaver zal nu langzaam minder worden door een overdosis aan stikstof, en je ziet het dan ook bijna niet meer!

Neem een konijn en een buitenhok 2x per dag even verplaatsen en weg klaver. Ze zijn er dol op.

Klaver is hardnekkig en laat zich niet zomaar verwijderen. De beste methode om klaver tegen te gaan, is om het regelmatig met wortel en al te verwijderen. Heb je veel klaver in het gazon, dan kun je een onkruidbestrijdingsmiddel gebruiken. Let er wel op dat het middel het gras niet beschadigt.

Bronnen:
http://www.rtl.nl/(/huistuinkeuken/eigenhu...

Het voorkomen van niet gewenste kruiden in gazons is een euvel dat veel voorkomt. Voor algemene informatie over aanleg en verzorging van het gazon verwijzen wij u naar de rubriek gazon. Hier treft u vrijwel al de antwoorden op uw vraag aan. Desondanks in het kort wat oplossingen. Klaver kunt u met behulp van een vertikuteerhark verwijderen. Dit geregeld herhalen, net zo lang tot er geen klaver meer staat. Sneller gaat het door de klaverplekken met een spade uit het gazon te steken. Hierna goede tuinaarde aanvullen, daarna inzaaien of zoden aanbrengen. Voor de meeste onkruiden, die geen grassen, dus ongewenst zijn in het gazon, zijn wel bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar. Goede gazonmest met daarin verdelgingsmiddel tegen dergelijke onkruiden is in elk tuincentrum verkrijgbaar. Paardenbloemen moeten absoluut uitgestoken worden met een mes (penwortel!). De gaten vullen met zand of teelaarde. Bijzaaien hoeft in zo'n geval niet.

Bronnen:
http://www.neerlandstuin.nl/v_a/vagazon1.html

Dan heb je al te lang laten woekeren.Zo gauw je ergens in je gazon klaver ziet groeien,gelijk verwijderen als het nog klein is,Die hebben ook een pin wortel, Bij vochtige grond ,laat het zich dan gemakkelijk uittrekken,met wortel en al. Maar bij de Boerenbond ,of Welkoop hebben ze er spul voor,om te spuiten.

Garandeerde succes met het volgende middel: Luxan, Primstar: tegen onkruid in weide en gazon, na (her)inzaai en in bestaand gras.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100