Hoe weet ik of ik iets warms wel of niet op een houten tafel kan zetten?

Zonder onderzetter dan he. Bij sommige tafels krijg je dan direct een afdruk in het hout die er niet meer uitgaat. Maar waar ligt dat dan aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ken het probleem en uit ervaringen heb ik de volgende regel gedestilleerd: - Ongelakt hout: altijd een onderzetter - Gelakt hout ouder dan 15 jaar: altijd een onderzetter. Om een of andere reden kan die lak vaak niet zo goed tegen warmte. Dan komen er hele lelijke witte plekken in de lak die je er niet meer uitkrijgt. - Nieuwer gelakt hout: kan meestal wel zonder plekken, maar begin met een kop thee en niet meteen met een pan kokend water. Op omaweetraad.com staan allerlei tips om lelijke plekken weg te krijgen. Bij mijn eettafel werkte het niet echt goed, maar misschien helpt het bij jou wel. Succes!

Mijn stelregel: gebruik altijd een onderzetter. Het hout wordt er nooit beter van, als je iets warms, dat ook nog vochtig kan zijn, rechtstreeks er op zet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100