ik heb een kast die niet uit elkaar kan en niet door mijn trapgat kan. De kast moet naar de eerste verdieping. Wie heeft goede tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan blijft er maar één mogelijkheid over: door het raam.

Ik hoop voor je dat er op de eerste verdieping een raam is dat groot genoeg is en ver genoeg open kan. Anders zit er niets anders op dan de kast beneden neer te zetten.

Andere optie is het dak open breken. Of accepteren dat de kast nooit op de 1e zal staan.

De meeste huizen hebben op de eerste verdieping aan de voorkant een zogenaamd 'verhuisraam' waarbij de middelste kozijnstijl er uit kan, zodat je ook grote kasten door het raam naar boven kunt krijgen. Zo niet: dan zul je je kast voorzichtig moeten slopen om hem op de eerste verdieping te krijgen en hopen dat je hem daarna weer redelijk in elkaar gelijmd krijgt. Of proberen te verkopen.

Bronnen:
eigen ervaring.

Mocht hij niet door het raam op de eerst verdieping kunnen, kan je hem misschien anders netjes in 2 en zagen en boven weer aan elkaar maken, jammer dat je geen foto hebt, zodat we ongeveer weten hoe hij eruit ziet. Dit is geen grapje trouwens, als je het heel netjes doet zie je er bijna niets meer van.( bijvoorbeeld net onder een plank ofzo, dat gaat natuulijk alleen als er geen kastdeurtje is zitten maar die kunnen er meestal er wel van af worden gehaald. Het is de vraag of je het er voor over hebt om de kast toch te "slopen".

Dat probleem ken ik met een eiken boekenkast. Niet door het trapgat en niet door het raam. Het is ons toen gelukt door het raam uit de scharnieren te halen en toen kon het tot op de milimeter. Misschien lukt het bij jullie ook op die manier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100