Waar kan ik goede viltjes kopen voor onder stoel en tafelpoten kopen die goed en toch niet zo prijzig zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

inderdaad, bij viltjes zijn twee dingen belangrijk: - de hechting - de slijtvastheid nageltjes, zoals hierboven gesuggereerd werd, zou ik zeker niet doen. ook als een spijker niet uitsteekt, het blijft een spijker die potentieel krassen kan geven. maar er zijn viltjes waar de spijker al geïntegreerd zit, zoals je kan zien op de afbeeldingen. als je wil plakken dan voor houten poten zeer goede lijm gebruiken en het oppervlak goed voorbehandelen : ontvetten, lichtjes afschuren met zeer kleine korrel enz... Je moet niet onderschatten hoeveel zo een viltje te verduren heeft, elke keer moet de stoel verschoven worden, ook al mensen erop zitten verschuiven ze hem, de vloer is niet altijd glad dus het viltje kan weerstand ondervinden. En niets zo hinderlijk dan viltjes die op de duur overal liggen behalve onder de poten van je stoel, en ik heb nog geen enkele lijm geweten die het uithoudt op oneffen vloeren. Wat de slijtvastheid betreft: ik heb in het verleden al goedkope en dure viltjes gebruikt en moet zeggen dat ik geen groot verschil merk in slijtvastheid... Bij metalen poten kan je beter gaan voor stevig materiaal, dat je er kan opklikken of overschuiven. De link van Crea is hiervoor o.m. een goede suggestie. Zie ook afbeelding. Allerlei soorten vind je bij Ali express maar ook in de doe-het-zelfwinkels Toegevoegd na 3 minuten: bij Ali Express kan je in ieder geval al een overzicht vinden van alles wat er bestaat, toch handig... http://nl.aliexpress.com/popular/plastic-chair-mat.html Toegevoegd na 12 minuten: met wat handigheid maak je die dingen zelf... http://nl.aliexpress.com/item/cotton-lace-chair-seat-stool-cover-protector-strap-mat-table-chair-leg-s-stools-protection-pad/1918197314.html

Bij de Marskramer of de Blokker hebben ze viltjes te kust en te keur. Zelfs vellen die je kunt knippen voor de grootte van je poten. Kost een paar euro. Toegevoegd na 46 seconden: Moet je wel naar een grotere vestiging gaan.

Ikea, daar haal ik ze vaak. Of bij een euroshopper winkel.

Ook bij de Wibra en Big Bazar en de Action, maar over de kwaliteit daar durf ik niets te zeggen.Bij de HEMA. o Toegevoegd na 7 minuten: De zin "Bij de HEMA" moest vooraan staan maar mijn tablet doet weer raar.

Ook bij zeeman. Witte en bruine dacht ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100