Wat is de beste manier om rookaanslag en rookluchtjes uit je huis te krijgen?

In mijn computerkamer rook ik regelmatig en de lucht blijft maar hangen ook al ben ik er een tijd niet in geweest en gerookt. Er hangen verduisteringsgordijnen (die je niet uit kunt wasen) waar denk ik de lucht in blijft hangen. Ook mijn bureau met vakjes en bakjes blijft ernaar stinken (zelfs na schoonmaken). Wie weet een mooie oplossing (buiten stoppen met roken dan)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Rooklucht verdwijnt door een schaaltje met natuurazijn neer te zetten. 's Morgens ruikt je kamer weer een stuk frisser, nog even de ramen openzetten en gedaan is het met de rooklucht. De verduisteringsgordijnen zou ik met Fébréze behandelen. Verstuif gelijkmatig totdat de stof enigszins vochtig is, meer voor hardnekkige geuren. Geuren verdwijnen bij het drogen. Succes!

Brand er een kaars als je gerookt hebt en zet een bakje gemalen koffiepoeder in een hoek. Koffie is de beste geurvreter die er is.

Rooklucht is te verwijderen door schaaltjes met azijn te plaatsen b.v. uit zicht bovenop wandmeubels. Van rokers heb je veel minder last en de volgende morgen is de stank verdwenen. Om rooklucht te laten verdwijnen, hang 's nachts een natte doek (bv theedoek) over een stoel of deur en er is de volgende ochtend niks meer van te ruiken! Hang kleren die ruiken naar rooklucht over een hete verwarming en de lucht is er zo uit. ('s Nachts) een sponsje met schoonmaak azijn op een schoteltje in de rokerige ruimte zetten.

Bronnen:
http://www.omaweetraad.com/tipview.php?rub...

houtwerk en dergelijke maak ik schoon met verdunde ammonia, dat werkt prima. tegen de luchtjes staan er bakjes water met azijn op de radiatoren. de verduisteringsgordijnen zou ik de plantenspuit op zetten, ook gevuld met water met azijn.

Buiten roken! Ik rook zelf, maar nooit in huis. Zo voorkom je die vieze stank in kleding en huis én je gaat minder roken, zeker als het slecht weer is. Echt een aanrader!

plaats een elektrische luchtverfrisser in het stopcontact van Brise met de geur AfterTabacco... dat scheelt al enorm...

Wierook (als je ervan houdt) kan heel goed de vieze lucht overheersen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100