Hoe kan ik mijn keuken werkblad "vernieuwen" ?

Mijn (geribbeld)) kunststof werkblad van 4 meter heeft enkele vieze vlekken door slijtage die ik niet weg kan krijgen.
Nu is mijn vraag of ik hier iets kan aan doen, zoals plakfolie, verven of dergelijke, geen nieuw blad plaatsen wegens... te duur en vooral het werkloon omdat spoelbak en kookvuur moeten uitgesneden worden wat ikzelf niet kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Verven is geen optie, iets erop plakken ook niet, dus is de enige manier proberen om dit aanrechtblad weer enigszins te herstellen. Ik vermoedt dat dit metaal is, door de genoemde ribbels, daar zijn wel producten voor te koop bij drogisterijen, bouwmarkten en supermarken, maar vergeet ook de autoshops en keukenverkooppunten niet. Ik denk bijv aan HG, maar ook spul om velgen op te knappen kunnen een goed effect hebben, maar ga zeker eens informeren in een winkel die keukens verkopen, die weten vast ook wel hoe je dit op kunt lossen. HG roestvrijstaal 'snel' reiniger is een krachtige, professionele reiniger voor het snel, gemakkelijk en absoluut streeploos verwijderen van vet, vuil en vingerafdrukken op roestvrijstaal, chroom en aluminium. Dit product is daarom ideaal voor gebruik op kookplaten, spatwanden, afzuigschouwen, koelkasten, magnetrons e.d. HG roestvrijstaal 'snel' reiniger geeft tevens een onzichtbare beschermlaag waardoor een volgende vervuiling zich nog weer makkelijker laat verwijderen. Spuit met een afstand van ongeveer 20 cm een egale nevel op het te behandelen oppervlak of breng HG roestvrijstaal 'snel' reiniger aan door het op een schone zachte doek te spuiten. Reinig het oppervlak en wrijf uit met een schone zachte doek of tissue. Daarbij zou je kunnen kiezen voor HG snelglans, dit doet je roestvrijstaal glanzen en laat slijtvlekken minder opvallen, doordat daar ook een glanslaag overheen komt. Dit product is prima te vervangen door olie, dat heeft hetzelfde effect, maar is veel goedkoper in gebruik, bijv babyolie, slaolie en lampenolie zijn zeer geschikt hiervoor. Als het om ander materiaal gaat, dan hoor ik het graag. Succes.

Je zou het blad kunnen betegelen, met keramische tegels en daarna voegen met een rubber kit. Vaak kun je kleine partijtjes tegels voor een prikkie kopen, op internet, of bij een tegelhandel. Marmer kan ook mooi zijn.

Bronnen:
http://www.livios.be/nl/bouwfasen/afwerkin...

Echt "nieuw" krijg je het echt niet. Als je er nl een laag van enige dikte oplegt, zoals tegels, krijg je dat nooit mooi afgewerkt bij je fornuis en spoelbak omdat het daar dan te hoog is. Dus ik zou mogelijk gaan voor een alternatieve reparatie waarbij je met een speels effect die lelijke plekken weg maar niet het hele blad met iets hoeft te bekleden. Ik zou denk ik die lelijke plekken met iets behandelen, en omdat dat toch niet onzichtbaar kan, dan maar juist in een contrasterende kleur. In dat geval heb je meerdere opties, want je hoeft maar een klein stukje te doen en dat kun je evt elk half jaar opnieuw doen. Dus of een paar cirkels, vierkanten, driehoeken in een felle kleur erop verven met wel een hele goede slijtvaste lak (bijv botenlak) óf plakplastic in een leuke vorm erop op een paar plekken (net of het zo is bedoeld, die anders gekleurde stukken). Omdat je kleinere vlakken beplakt is het makkelijker vlak te krijgen en je kunt het regelmatig vernieuwen als het weer erg lelijk wordt. Kortom, onzichtbaar lijkt me niet mogelijk dus maak er een kunstwerk van.

Een plaat RVS afzetplaat of steen op de plek van de beschadiging plaatsen.

Bronnen:
http://www.nomot.nl/aanrechtbladen.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100