Welke boom kan het beste binnen groeien?

Ik heb een waterplantenbak voor binnen gemaakt, waar ik lotuspitten in heb geplant. Ik weet echter niet of dit een succes wordt. Als het met de waterplanten niet lukt wil ik er normale planten in doen. Het lijkt mij leuk om een boom in de plantenbak te planten. Nu wil ik dus weten welke boom het beste groeit bij een temperatuur tussen de 12-30 graden, met matig direct zonlicht (ochtendzon). Het watergeven is geen probleem.
Weet iemand een leuke boom die goed in mijn kamer past? (er is dus geen vorstperiode, rustperiode. Wel is het op mijn slaapkamer in de winter wat koeler dan in de zomer. Maar dat is een klein verschil.)

Toegevoegd na 3 uur:
Ik zoek wel echt een boom. ik heb al genoeg normale planten en het lijkt me gaaf om een boom in je huis te hebben. Natuurlijk alleen als mijn lotus het niet doet.

Weet jij het antwoord?

/2500

je zou het kunnen proberen met een citrusboom, maar ik denk dat een daglichtlanp erboven geen overbodige luxe is. Toegevoegd na 3 minuten: het laten ontkiemen van lotuszaden is nog niet zo makkelijk zie ik: http://www.botanix.kpr.eu/nl/index.php?text=1-indische-lotus-nelumbo-nucifera

Bronnen:
http://www.bayergarden.nl/nl-NL/Tuin%20Ver...

laten we eerst hopen dat je lotus het redt. ik heb die bij iemand gezien, en die had er heel veel werk mee gehad, maar wel heel mooi. je hebt ook ficusplanten die heel groot worden als struik, maar ook op stam gekweekt. Ficus benjamina is denk ik de bekendste. In principe is koeler in de winter een voordeel, want als het minder licht is buiten, willen veel planten toch een beetje rust, en dan is bovenop de verwarming juist niet goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100