Is populierenhout aan te raden voor meubels?

Ik wil een eettafel kopen die gemaakt is van populierenhout. Heeft iemand ervaring met meubels in deze houtsoort als het gaat om werking, verkleuring, hardheid etc? Is het

Dank vast voor je antwoord!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb er drie jaar terug een schommelstoel mee gemaakt. Na verloop van tijd kraakt het wel, maar ja het is hout. Ik zou andere projecten ook met dit hout doen. Dus mijn antwoord luidt ja!

Ja. Populier is heel mooi taai en langlevend hout. De mona lise is er zelfs op geschilderd!

Populierenhout is een natuurproduct, elk stuk populierenhout is anders en uniek. Structuur en kleurverschillen zijn hierdoor onvermijdelijk. Hout kan onder invloed van vochtige lucht of droge lucht gaan werken, waardoor scheurtjes kunnen ontstaan, of verbindingen kunnen gaan openstaan. De ideale luchtvochtigheid is tussen 50 en 60 %. Deze meubelen worden gefabriceerd met de modernste machines en zijn altijd recht. Toch kan het zijn, meestal bij het vullen van de kast of het plaatsen van de tv, dat deuren en/of laden scheef gaan hangen. Het meubel gaat zich dan n.l. Zetten naar de ondervloer, die vaak niet waterpas is. Dit euvel kunt u gemakkelijk verhelpen door het meubel eerst waterpas te zetten (hiervoor zijn handige wiggen verkrijgbaar). Daarna kunnen de deuren, indien nodig, met de verstelbare scharnieren bijgesteld worden, zodat de deuren weer recht hangen. Lees meer informatie op onderstaande site:

Bronnen:
http://www.feelings-collectie.nl/onderhoud...

Populierenhout is zacht hout dus als U van vlug wisselen van tafels houd neemt U Populierenhout.In deze tijd kunt U beter hard plastic nemen als er kinderen in huis zijn.Die heb je in Kras en krimpvrij.De ideale oplossing voor vele problemen.En geen dank, graag gedaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100